23948sdkhjf

Overblik og besparelser på nyrenoveret vandværk

GHT's Vandværk valgte en samlet løsning fra Schneider Electric, da vandværket skulle renovere styringen. Det har givet et bedre overblik, som gør hverdagen lettere.
Med 3.078 husstande spredt ud over et stort, geografisk område, kan det være en udfordring at overvåge og styre forsyningen af vand for et vandværk.

Det ved man hos GHT's Vandværk i Højby på Nordvestsjælland, som hvert år pumper omkring 170.000 kubikmeter rent vand ud til borgerne i Gudmindrup, Højby og Tengslemark Lyng ved Nykøbing Sjælland.

Med råvand fra ni forskellige grundvandsboringer, der ligesom husstandene er spredt, stiller det også store krav til overvågningen af den daglige drift.

Intelligent styring
- Vandværket er etableret i 1961, og den gamle styring var mere end 15 år gammel. Vi havde ganske enkelt behov for både en ny styring og for en generel renovering af rør, iltningstårn og tanke, fortæller vandværksbestyrer Kim Løcke.

I samarbejde med systemintegrator Jens Eriksen fra JCE Automatic, der er specialist i styringer til vandværker, valgte GHT's Vandværk helt at basere sin nye styring på Schneider Electric’s gennemprøvede løsninger og produkter.En af de tekniske hjørnesten i styringen er den avancerede frekvensomformer Altivar 61, der har kommunikationsport til ethernet og derfor er klar til kommunikation med SCADA-systemet via Modicon M340 PAC'er. Den intelligente løsning sikrer godt overblik over vandværkets aktuelle status.

Vandværket har også fået et 10" Magelis operatørpanel med touchskærm og indbygget webserver monteret ved hovedtavlen. Det giver sammen med SCADA-systemet et komplet, grafisk billede af værkets aktuelle statu.

Kim Løcke glæder sig for det nye system og fremhæver blandt andet muligheden for hele tiden at justere driften, så hver pumpe kører optimalt i forhold til det aktuelle behov samt mindst muligt energiforbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08