23948sdkhjf

Teaterbyggeri flytter busterminal

En ny busterminal i Hjørring, som sammen med togstationen skal være et trafikalt knudepunkt, vurderes at koste 13-20 mio. kr.
Det nye 173 mio. kr. dyre teater- og oplevelseshus i Hjørring placeres på byens nuværende busterminalgrund. Derfor skal bygges en ny busterminal i byen.

I samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab har Hjørring Kommune arbejdet på at finde en ny placering af terminalen i tilknytning til jernbanestationen. Placeringen ved stationen skal sikre, at det nye terminalområde fortsat er placeret som et trafikalt knudepunkt.

Prisen for de forskellige modeller, der er i spil, ligger på mellem 13,5 mio. kr. og 20,5 mio. kr. Der er i forbindelse med kommunens budgetaftale 2012-2015 afsat 5 mio. kr. i 2012 og 10 mio. kr. i 2013 til realisering af den nye busterminal.

Terminalens endelig udformning ligger endnu ikke fast. Men som udgangspunkt skal der etableres ni holdepladser og et depotområde for busser, som ikke skal køre umiddelbart efter ankomst. Depotet skal dimensioneres til fire busser. Busterminalen skal også indrettes med faciliteter til chaufførerne og toiletter til publikum. Ligeledes skal der etableres venteområder/sal, læskærme, bænke og affaldskurve.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082