23948sdkhjf

Første energiteknologer er allerede i job

Allerede før eksamensbeviset er overrakt er fem nyuddannede energiteknologer i job ud af 17 dimittender fra Københavns Erhvervsakademi, KEA.
Christian Jørgensen er en af de heldige, nyuddannede energiteknologer, der allerede har fået job:

- Jeg har allerede fået job i SEAS-NVE, hvor jeg rådgiver private om energispørgsmål. Jeg var i praktik i virksomheden, og den vej igennem fik muligheden for et job, da mine kompetencer matchede jobbet, der var slået op.

Uddannelsen til energiteknolog kom meget belejligt, da Christian Jørgensen efter en afsluttet HHX og nogle år på arbejdsmarkedet gerne ville uddanne sig videre inden for energioptimering og energirådgivning:

- Jeg har længe haft interessen for energioptimering og forskellige energiteknologier, og da jeg så så denne her nye uddannelse, så var det bare det. Jeg har en baggrund som HHX samt års erhvervserfaring. Det føles dejligt at være færdig med uddannelsen. Vi har haft to gode år og det har været spændende at være med til at starte uddannelsen op, fortæller Christian Jørgensen.

Dimittender modtager Tekniqs pris
Ved den festlig og velbesøgt dimission blev Per Bæk Nielsen, som opnåede 12 i eksamensgennemsnit, den stolte prismodtager af Tekniqs nyindstiftede pris. Prisen er den første, der gives til en nydimitteret energiteknologer der har udmærket sig med gode karakterer.

Tekniq uddelte traditionen tro også priser til EL-Installatørerne - her var det Kasper Bech Jensen, der løb med prisen og af de nydimitterede VVS-Installatører fik Jesper Østerbye Rasmussen Tekniqs pris til dimittender, der har udmærket sig med gode resultater på uddannelsen.

Vigtigt samspil af kompetencer
Tom Linqvist fra Tekniq indledte prisoverrækkelsen med en ’grøn’ tale til dimittenderne fra VVS-, el-installatør og energiteknologuddannelsen:

- Med klimaudfordringerne og de politiske visioner for mere grønne løsninger er der masser at tage fat på for de nye energiteknologer. Hvis målene skal nås skal energiteknologer og installatører også kunne arbejde sammen i branchen. De kommende år skal udvikles og installeres energirigtige løsninger, implementeres velfærdsteknologiske løsninger og meget andet, og I vil være dem, der skal binde tekniske løsninger sammen”, sagde Tom Linqvist i sin tale til alle de dygtige dimittender.

Efterspørgsel efter energioptimerende helhedsløsninger
I branchen efterspørger man folk, der med et energifagligt blik kan samle trådene og rådgive om samspillet mellem forskellige produkter og løsninger med henblik på at energioptimere bygninger.

Energiteknologen kan uvildigt foreslå energirenoveringer, han er den med helhedsløsningen, der får forskellige teknologier til at spille sammen på tværs af el- og vvs-området med henblik på energioptimering af bygningstekniske installationer og procesanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062