Spændingen stiger: Hvem går til finalen som Årets Håndværker
Der er lagt op til håndværkerhyldest, faglige skulderklap og fest til den lyse morgen både den 21. og 22. april, når Cirkusbygningen i København fyldes til bristepunktet, og den røde løber rulles ud.
I hele 26 fagkategorier, der spænder fra ’Årets Total Entreprenør’ til ’Årets Fugemand’, skal landets dygtigste håndværkerfirmaer findes og kåres – alt sammen dirigeret af Mr. Robinson himself Jakob Kjeldbjerg.
- Vi har mange dygtige håndværkere i Danmark, der hver eneste dag yder et stort stykke arbejde hos kunderne – både hvad angår høj kvalitet, fantastisk service og knivskarp levering. Med Årets Håndværker giver vi dem en platform, hvor de hædres for deres indsats, forklarer Peter Birkelund, medstifter af anmeldersitet anmeld-haavaerker.dk, der står bag awardshowet.
Offentliggørelse af finalisterne
Offentliggørelsen af alle finalisterne finder sted i morgen tirsdag samt onsdag og torsdag, Det sker live på facebook.com/anmeldhaandvaerker, hvor man også kan se tidspunkterne for de enkelte fagkategorier.
- Udvælgelsen af finalister sker på baggrund af det forgangne års kundeanmeldelser på anmeld-haandvaerker.dk, der behandles efter den matematiske statistik-formel, som er udarbejdet af professor på DTU, Henrik Spliid. Det er altså håndværkernes kunder, der bestemmer, hvem finalisterne bliver, fortæller Peter Birkelund.
Der findes op til seks finalister i hver kategori, og til selve awardshowet vil en professionel fagjury finde vinderne. Juryen består af tidligere direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, salgsdirektør Jeanette Roed Berthelsen, AO Johansen A/S, advokat Kristian S. Dreyer, GALST Advokater, direktør hos Tikkurila Danmark A/S Kenneth Johansen og Flemming Adolfsen, direktør hos Binné Scandinavia ApS.
Ogs fokus på lærlinge
Tilbage i 2019 valgte Årets Håndværker at indføre den særlige lærlingepris ’Årets Håndværkerlærling’. Formålet var klart: at anerkende den enorme betydning, det har for hele branchen, at der løbende kommer nye talenter til, og ikke mindst rette spotlyset mod den rekrutteringsudfordring, der desværre hersker i byggeriet.
- Vi har, ligesom resten af branchen, blikket rettet mod lærlingene og manglen på faglærte. Igen i år har vi et stærkt felt af lærlinge, der kæmper om finalepladserne. Det er vi naturligvis glade for, for der er mange talentfulde unge derude med hænder og hoved skruet virkelig godt på. De allerbedste lærlinge er typisk dem, der ender med at blive selvstændige erhvervsdrivende. Dem, som holder hjulene i Danmark i gang, siger Peter Birkelund.