23948sdkhjf

Enggaard klar med projekt på 28.000 m² i Aalborg

På DSB’s tidligere godsbaneareal i Aalborg er et nyt byggeri til SOSU Nord og VUC Nordjylland på vej. A. Enggaard A/S skal stå for opførelsen.
I det centrale Aalborg omdannes det tidligere godsbaneareal i disse år til ny campus-bydel, blandt andet med et stort antal ungdomsboliger og uddannelsesinstitutioner.

Snart er et nyt projekt klar til at skyde op i bydelen. Folketingets finansudvalg har nemlig godkendt et nøglefærdigt campusbyggeri i området, og det betyder, at SOSU Nord og VUC Nordjylland i 2014 kan flytte ind i en ny, fælles bebyggelse tæt ved Aalborgs busterminal og banegård.

Det er A. Enggaard, der skal stå for byggeriet, og entreprenøren oplyser på sin hjemmeside, at projekteringen er indledt, og at der forventes opstart på selve byggeriet medio august.

Nyt og gammelt
Med på holdet er desuden Friis & Moltke og Grontmij. De tre virksomheder har arbejdet sammen ved flere lejligheder og stod blandt andet bag et større byggeri for University College Nordjylland andetsteds i Aalborg tilbage i 2003.

Den nye skole kommer grundlæggende til at bestå af fire bygningsvoluminer, der sammenføjes af de rundbuede haller, som bevares til minde om områdets historie som godsbane. Bebyggelsen struktureres som en ’by i byen’, hvor der dannes gader og pladser mellem bygningerne.

Sideløbende med byggeriet skal der ligeledes opføres en idrætshal samt et etapeopdelt parkeringshus hvoraf 1. etape vil indeholde ca. 350 P-pladser.

Læs mere om omdannelsen af Aalborgs godsbaneareal i artiklerne:
Ny Aalborg-bydel et skridt nærmere
Rejsegilde på 210 boliger i Aalborg
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093