23948sdkhjf

Stor interesse for at bygge OPP-plejecenter

Fire konsortier er nu blevet prækvalificeret til det nye plejecenter i Vonsild. Byggeriet opføres og drives efterfølgende som OPP-projekt.
Plejecentret i Vonsild, som Kolding Kommune opfører som OPP-projekt, hvor både de fysiske rammer og indholdsmæssige ydelser udbydes samlet, har tiltrukket sig stor interesse.

Ikke færre end ni konsortier har budt ind på opgaven, og heraf er det besluttet at prækvalificere de fire, som nu inddrages i det videre arbejde, inden den endelige kontrakt indgås med et af konsortierne i begyndelsen af 2013.

Centret skal indeholde 60 boliger på ca. 4.320 m² og et tilhørende serviceareal på i alt ca. 1.300 m²

Innovativ og atypisk proces
Kolding Kommune har valgt en udbudsproces, der skal give de private parter så frie rammer som muligt i udarbejdelsen af deres tilbudsmateriale.

Det giver mulighed for helt andre måder at bygge og drive et plejecenter på, end den hidtil kendte i de kommunale plejecentre. Igennem dialogmøder i de kommende måneder vil tilbudsgiverne og kommunen kunne bearbejde og diskutere, hvordan det fremtidige plejecenter skal se ud og hvordan pleje- og omsorgsydelser skal leveres.

Denne nye og atypiske fremgangsmåde kan efter hensigten åbne op for en innovativ proces sammen med de fire konsortier, der er prækvalificeret til at afgive tilbud.

For Kolding Kommune er det væsentligt, at det fremtidige plejecenter i Vonsild bryder med det typiske institutionspræg genne udviklingen af et byggeri, der understøtter ”hjemlighed”, og samtidig er det for kommunen også vigtigt, at der i projektet indarbejdes velfærdsteknologiske løsninger, der kan understøtte beboernes selvhjulpenhed og plejepersonalets arbejdsmiljø.

De fire konsortier, der er prækvalificeret er:
• Konsortiet OK-fonden og PTS Holding Aps,
• Danske Diakonhjem,
• Attendo A/S
• Falck Danmark A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078