23948sdkhjf

Ny bydel får international skole

De københavnske politikere er nået til enighed om at placere en ny Europaskole i Carlsberg Byen.
Snart vil en ny Europaskole se dagens lys i København. Skolen opføres i et nyt byggeri som nabo til de to fredede bygninger, Maskincentralen og Kedelhallen.

- Skolen vil kunne give København en endnu skarpere international profil, og forhåbentlig både i kraft af sin placering og organisering være med til at tiltrække og fastholde internationale medarbejdere i byen. Samtidig passer skolen perfekt ind i vores planer om at udvikle en mangfoldig og attraktiv bydel fuld af liv, siger direktør i Carlsberg Byen P/S, Lars Holten.

Københavns Kommune skal drive den 3-sporede Europaskole. Den forventes at optage sine første elever fra august 2013 på en midlertidig placering i Skolen i Sydhavnen.

Åbner i 2017
Carlsberg Byen oplyser på sin hjemmeside, at Europaskolen etableres med en organisatorisk tilknytning til Sankt Annæ Gymnasium, men at de to skoler i første omgang placeres på separate matrikler.

På længere sigt er det dog tanken, at Europaskolen og Sankt Annæ Gymnasium skal dele campus-miljø på Carlsberg. Sankt Annæ Gymnasium arbejder intenst på at skaffe fondsmidler, som kan flytte skolen – der i dag har 1.150 elever - fra Sjælør Boulevard til Carlsberg.

- Vi har arbejdet længe med planer om en placering af Sankt Annæ Gymnasium på Carlsberg. Det er derfor en stor glæde, at der nu er politisk opbakning til at etablere en Europaskole i regi af Sankt Annæ på Carlsberg, siger Lars Holten.

Målet er et færdigt udbygget campusområde centralt på Carlsberg for Europaskolen og Sankt Annæ Gymnasium i 2017 med attraktive, internationale skole- og musiktilbud for såvel børn af internationale medarbejdere som københavnerbørn generelt.

Kilde: Carlsberg Byen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125