23948sdkhjf

Developer tilbage med ny styrke

To år efter, at Walls løb ind i vanskeligheder, er virksomheden nu rekonstrueret. Et stort udviklingsprojekt er vendt til en god investering.
Walls er nu ejet af GSA Ejendomme med de to familier bag høreapparatvirksomheden Widex, familierne Tøpholm og Westermann som investorer. Bag GSA Ejendomme står GSA Invest.

Walls kom i klemme, da bankforbindelsen Roskilde Bank gik konkurs i 2009. Et helt år brugte Walls på at komme fri af Roskilde Bank og Finansiel Stabilitet, der overtog Roskilde Bank.

GSA Ejendomme A/S ejede 51 procent og Walls 49 procent af to udviklingsprojekter på Islands Brygge, GSA så muligheden for at løfte Walls ud af klemmen og skabe synergi ved at overtage selskabet og i særdeleshed selskabets medarbejdere.

Et developerselskab
- Det rekonstruerede Walls er et developerselskab, ikke et ejendomsselskab, siger adm. direktør Tom Lotz, Walls og fortsætter:

- Vi udvikler og sælger de projekter, vi har i bøgerne. Dernæst ser vi på nye udviklingsprojekter. Med en betydelig egenkapital i ryggen har vi pengene til, at der er ro på.

- Lige nu ligger vi med en portefølje på 1,35 mia.kr i forventet salgsværdi fordelt på fire ejendomme og 16.500 udviklingsetagemeter primært i Købehavn. Investeringsprofilen er præget af høj soliditet i projekterne, langsigtet udvikling heraf og krav om et vist presalg før byggestart.

Turnaround med ”Stay”
”Stay” på Island Brygge, tidligere kendt som ”A-huset”, er det ene af de to fælles projekter, der blev overtaget fra det gamle Walls Copenhagen.

En tidligere industriejendom på 23.500 m2 blev i 2008/09 ombygget til ejerlejligheder, men salget svigtede under boligkrisen, og projektet lignede en katastrofe. Som en del af rekonstruktionen er strategien ændret. En analyse dokumenterede et behov i København for ’serviced apartments’, og ”Stay” blev indrettet. Med succes.

- De 180 lejligheder udlejes fuldt møbleret i flot design og med en række serviceydelser som morgenmad, rengøring, concierge, fitness, butikker som Irma og Emmerys mm. til danskere og udlændinge på kort eller længere besøg i København, siger projektudviklingsdirektør Jørgen Nonnemann.

Han tilføjer, at ”Stay” kører særdeles tilfredsstillende med sit nye koncept, og at ejendommen på sigt skal afsættes med en forventet projektværdi på 750 mio. kr.

BAGOM DET NYE WALLS: Erfarne developere fulgte med
Tom Lotz og Jørgen Nonnemann blev købt med, da GSA Ejendomme købte det gamle Walls, hvor de var henholdsvis finansdirektør og projektudviklingsdirektør. I det nye Walls har Tom Lotz med en baggrund som statsautoriseret revisor sat sig i stolen som adm. direktør. Dermed er det økonomiske overblik og styring garanteret. Tom Lotz og Jørgen Nonnemann ejer 10 procent af GSA Ejendomme.

Tom Lotz er uddannet statsautoriseret revisor hos Deloitte og blev partner i 2001. I 2006 kom han til Walls for at styre en planlagt børsnotering. Finanskrisen kom dog hurtigt i fokus, og Tom Lotz måtte bruge alle sine evner som økonomisk styrmand til at holde Walls fri af Roskilde Banks konkurs, på cash management og finde en ny investor sammen med bestyrelsen. Det lykkedes i 2010 med GSA Ejendomme og de to høreapparatfamiliers køb af aktiviteterne og medarbejderne.

Jørgen Nonnemann er fortsat som projektudviklingsdirektør. Han var gennem 18 år hos Skanska og arbejdede med udvikling og styring af boligprojekter i den store entreprenørvirksomhed. I 2001 blev han hentet til KPC København, og i 2004 skiftede han til NCC som direktør for udvikling af boliger, før daværende hovedaktionær Anders Moesgaard i 2006 hentede ham til Walls.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173