23948sdkhjf

Ny børnehave i Sønderjylland et skridt tættere på realisering

En ny børnehave i Alnor ved Sønderborg er nu kommet et skridt tættere på at blive til virkelighed. Det sker efter, at kommunens Teknik- og Miljøudvalg har godkendt, at et forslag til ny lokalplan inklusiv kommuneplantillæg for en ny børnehave i Alnor sendes i offentlig høring.

Det er Deutscher Schul- und SprachVerein, der ønsker at omdanne og udvide en ejendom i byen til børnehave, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse. 

Deutscher Schul- und Sprachverein ønsker nemlig at flytte sit dagtilbud i Rinkenæs til Alnor og dermed nærmere den tyske privatskole Fördeshule Gravenstein. Til det vil foreningen omdanne og udvide ejendommen i Alnor og har købt cirka 900 kvadratmeter af nabogrunden.

Undervejs i længere tid

- Det er en lokalplan, som har været undervejs i længere tid, og som vi nu kan sende i høring. Forslaget understøtter Byrådets vision om at udvikle bæredygtige lokalsamfund. Det er meget aktuelt i denne tid, hvor Sønderborg Kommune har sat gang i udarbejdelsen af en samlet bystrategi for Gråsten-Rinkenæs-Egernsund, og her ligger Alnor lige i midten, og vi gerne vil have idéer, bemærkninger og forslag til, hvordan området kan udvikle sig, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget, i pressemeddelelsen. 

Forslaget til ny lokalplan inklusiv kommuneplantillæg for en ny børnehave på adressen Bomhusvej 1 i Alnor sendes i offentlig høring i otte uger, og som en del af den offentlige høring holdes der et borgerinformationsmøde.

Den eksisterende bygning på grunden bruges i dag til kontor, men ønskes lavet om til børnehave. Det kræver samtidig en tilbygning på 150 kvadratmeter. Den samlede bygning bliver cirka 530 kvadratmeter, hvilket giver plads til cirka 60 børn, heraf 15 vuggestuebørn og 45 børnehavebørn.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109