23948sdkhjf

Enorm interesse for Ørestads nye bibliotek

100 beboere var mødt frem, da det spritnye Ørestad Bibliotek åbnede dørene for at få input til, hvordan biblioteket bedst bliver bydelens nye kulturelle og sociale samlingssted.
Den officielle indvielse finder først sted den 7. juni, men i denne uge slog Ørestad Bibliotek for første gang dørene for sine fremtidige brugere.

Det skete, da der mandag aften blev holdt workshop og fællesspisning forud for den rigtige åbning senere i maj.

Brugerne skal definere, hvad der skal ske
Det 1.300 m² store Ørestad Bibliotek bliver både folke- og skolebibliotek og ligger i stueetagen samt på første sal af den netop indviede Ørestad Skole på hjørnet af Ørestads Boulevard og Arne Jacobsens Allé.

Men biblioteket bliver langt mere end blot traditionelt bogudlån. Stedet skal være en kulturdynamo for området, hvor topmoderne faciliteter kan give områdets beboere og skoleelever nye muligheder. Og det er en helt grundlæggende idé, at brugerne skal være med til at definere og tage ejerskab over livet på biblioteket.

- Det var formålet med workshoppen at vise, at vi har alle de her faciliteter til rådighed, og at det er brugernes ønsker og behov, der skal bestemme, hvordan faciliteterne skal anvendes. Det skal ikke bare være os, der definerer, hvad der skal ske, siger Jakob Lærkes, som er chef for Ørestad og Solvang Biblioteker.

Biblioteket åbner 21. maj, og 7. juni vil der være officiel indvielse med taler og koncert. For chefen for Ørestad Bibliotek bliver åbningsdagen en mulighed for at vise brugerne de mange nye muligheder, som biblioteket rummer.

- Det bliver spændende at vise folk bygningen og indretningen, og alt det, som faciliteterne kan. Det er den store pakke, området har fået med masser af plads, lækker indretning, selvbetjening uden for åbningstiden og innovative IT-faciliteter med bærbare computere og iPads til rådighed, siger Jakob Lærkes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078