23948sdkhjf

Trykledning giver mere vand på møllen

Jægerspris Brolægning og Entreprise har etableret en 40 meter lang trykledning, som sikrer tilstrækkeligt med vand til Frilandsmuseets vandmølle.
En ny vandledning, skal sikre vand nok til det trængende møllehjul på Ellested Vandmølle på Frilandsmuseet. Den nye vandledning øger vandmængden fra 1.600 liter pr. minut til de 3.000 liter pr. minut, som er nødvendigt for at drive møllehjulet.

Hvor vandet tidligere blev ledt fra Mølleåen til mølledammen videre gennem det store møllehjul og retur til Mølleåen, er vandmængden nu øget ved at recirkulere vandet fra udløbet og tilbage til mølledammen. Det er Jægerspris Brolægning og Entreprise, som har nedgravet en 40 meter lang trykledning udstyret med en kraftig pumpe, der sender vandet tilbage til mølledammen.

Købstædernes Forsikring, der som kundeejet selskab årligt støtter et almennyttigt formål, har doneret de 75.000 kroner, som anlægsarbejdet og de tekniske installationer til styring koster, og sikrer dermed en stabil produktion af mel fra vandmøllen til museets gæster.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078