23948sdkhjf

Pitzner vandt med præfabrikerede bygninger

Præfabrikation af bygninger til Udbyhøj Havn gjorde byggeriet mindre vejrfølsomt og krævede mindre plads på den travle byggeplads.
Fire havnebygninger til henholdsvis havnefoged, lods og velfærdsfaciliteter samt fire uisolerede fiskeskure til erhvervsfiskerne er sidste led i Randers Kommunes projekt med ombygning og udbygning af Udbyhøj Havn for en samlet sum på 30 mio. kr.

AGJ Pitzner bød på opgaven med præfabrikerede bygninger som løsning, og det valgte Randers Kommune. De fire bygninger er hver fire gange otte meter med høj rejsning, så bygningerne er 5,40 meter høje.

Foruden selve opførelsen af træbygningerne har AGJ Pitzner stået for jordarbejde, støbning og belægningsarbejde.

Flere fordele ved præfabrikerede bygninger
- Projektet var ikke som sådan udbudt som præfabrikeret byggeri, men det har helt klart været en fordel i processen, fordi det har krævet mindre plads. Det er jo et stort projekt, vi har haft i gang på stedet med mange aktører, og derfor har det været en fordel, at der ikke skulle være alt for mange forskellige parter i gang samtidig, siger erhvervskonsulent Alex Weinreich, Randers Kommune og tilføjer:

- En anden fordel er, at bygningerne har kunnet forberedes hen over vinteren uden hensyn til vejrforholdene. Det har betydet, at vi bedre kunne holde vore tidsplaner uden de usikkerheder, som vejret ellers kan medføre.

Alex Weinreich er meget tilfreds med resultatet på Udbyhøj Havn, hvor der ud over bygningerne også er etableret et overdækket madpakkeområde på 120 m².

Udbyhøj Havn er hovedsageligt en lystbådehavn med ca. 200 bådpladser. Efter ombygningen er den en moderne havn med strøm ved alle bådbroer, hotspot til internet, tankanlæg til benzin og diesel, chipkort til slæbested og meget andet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125