23948sdkhjf

Danica og DSB vælger partner til 100 almene boliger

Danske Banks nye domicil, kontorbygninger og lejeboliger får selskab af cirka 100 almene familieboliger bygget i et samarbejde mellem Danica Pension, DSB Ejendomsudvikling og den store almene boligorganisation Fsb. 

- I Fsb ser vi meget frem til at få en afdeling i det nye bykvarter på den gamle DSB-grund ved siden af postgrunden. Med cirka 100 almene familieboliger i Postbyen skaber vi hjem og plads til mange forskellige mennesker med mange forskellige slags indkomster i det absolutte centrum af København, siger formand for Fsb’s organisationsbestyrelse Jean Thierry i en pressemeddelelse. 

Totalrådgivere på byggeriet er Mangor & Nagel Arkitekter med Moe Rådgivende Ingeniører som underrådgiver. 

Postbyen er en ny bydel med 235.000 etagemeter byggeri, som skyder op på den gamle postgrund i hjertet af København. 

Meget er endnu uafklaret

Udviklingen af Postbyen foregår i tre etaper. De første etaper har primært fokus på kontor, erhverv, lejeboliger og hotellejligheder. 

Tredje etape på Carsten Niebuhrs Gade 10, hvor blandt andet de almene boliger skal opføres, udvikles af DSB Ejendomsudvikling og Danica Pension med Mangor & Nagel som totalrådgiver. Tredje etape består af 25.000 kvm fordelt på almene familieboliger, private ungdomsboliger samt erhverv.

Kort om Postbyen i København

Postbyen udvikles i tre etaper, og hele området forventes at være færdigudviklet i 2027.

Første etape omfatter Danske Banks domicil, der forventes at stå klar i 2023.

Anden etape rummer kontorbygningen The Stamp, fire tårne med boliger og hotellejligheder samt terræn. Denne etape står klar i 2024.

Tredje etape består af ungdomsboliger, erhverv og almene boliger og står klar i 2027.

Der skal bygges i alt cirka 150.000 kvm samt cirka 88.500 kvm kælder.

Postbyens pladser bliver på størrelse med flere velkendte pladser i København, for eksempel Amager Torv, Sankt Hans Torv og Torvehallerne.

De cirka 100 almene boliger opføres i en delegeret bygherremodel sammen med Fsb og forventes at tage imod de første beboere ultimo 2027. 

– Vi er i den indledende fase, hvor ejendommens muligheder undersøges og afklares sammen med de øvrige bygherrer, arkitekterne og Københavns Kommune, fortæller Lone Zeeberg, bygge- og udviklingschef i Fsb i pressemeddelelsen. 

Det er endnu ikke afklaret, hvordan byggeriet skal se ud eller hvilke materialer, der skal bruges, men det samlede projekt vil være både socialt og klimamæssigt bæredygtigt. 

– Vi er naturligvis underlagt hensyn til både økonomi og lokalplanen, men det er dejligt, at vi bliver inddraget så tidligt i processen, så vi kan være med til at tage beslutningerne, understreger Lone Zeeberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14