23948sdkhjf

Dansk Håndværk går frem

Erik Møbius, direktør i Dansk Håndværk, kunne i den forgangne weekend fremlægge arbejdsgiverforeningens bedste resultat til nogensinde.
Medlemmerne i Dansk Håndværk (DHV) var i sidste weekend samlet til generalforsamling i Odense, og her havde direktør Erik Møbius blandt andet fornøjelsen af at præsentere et historisk godt årsregnskab.

- Dansk Håndværk er, ligesom alle andre foreninger, mærket af krisen og deraf faldende lønsummer i virksomhederne. Til gengæld har vi formået at vokse med en netto medlemstilgang på 15 procent. Dertil skal lægges, at mange af de nye medlemsvirksomheder har en vis størrelse med deraf højere lønsum, ligesom vi har stor fokus på omkostningerne, uden at det på nogen måde går ud over serviceniveauet. Faktisk har vi lavet det bedste resultat nogensinde i Dansk Håndværks historie, siger direktør Erik Møbius, der ikke mindst glæder sig over at kunne holde kontingentet i ro og samtidig ruste DHV til fremtiden.

Ved generalforsamlingen gav medlemmerne også stor opbakning til planerne om samarbejde med andre organisationer, i første omgang Danske Anlægsgartnere.

Ris og ros fra formanden
DHV’s formand, Niels Techen, havde både ros og ris til politikerne i sin formandsberetning. Ros til Vækstfonden, der skal skaffe lettere adgang til risikovillig kapital, og ros til en større kontrolindsats mod social dumping.

Til gengæld var der ris til kommunernes udbudspolitik, der blev beskrevet som SMV-fjendtlig - fordi den alt for ofte gør det svært for de små og mellemstore virksomheder at byde ind på opgaverne:

- Det er svært at fatte, at kommunerne fortsat i deres spareiver finder det bedst at udbyde opgaverne i så store klumper, at de fleste små- og mellemstore virksomheder allerede på forhånd er sorteret fra. Derfor er det kun de største entreprenører, der kan byde på opgaverne, og da de ofte benytter østeuropæiske underentreprenører, siger det sig selv, at det ikke lige frem gavner de små og mellemstore virksomheder og dermed dansk arbejdskraft.

- I Dansk Håndværk har vi fuld forståelse for, at regeringen vil bekæmpe karteldannelse i de private virksomheder, der vil sætte konkurrencen ud af kraft. Men så er det da hamrende ulogisk og dobbeltmoralsk, når regeringen samtidig sikrer, at kommunerne kan begrænse konkurrencen ved mindre konkurrenceudsættelse, sagde Niels Techen blandt andet.

Der var også ris til regeringen for nye byrder i form af yderligere trecifrede millionbeløb til blandt andet en Arbejdsskadeafgift, der udgør 100 millioner kroner i 2012, for så at stige til 300 millioner kroner i 2013:

- Regeringen har med indførelsen af arbejdsskadeafgiften mere end antydet, at virksomhederne er ligeglade med medarbejdernes ve og vel. Det er ikke rimeligt, at sende et sådant signal til virksomhederne, og slet ikke de små og mellemstore virksomheder, der i forvejen gør alt for at passe på vores medarbejdere. Dertil kommer en markant forhøjelse af AER-bidraget for at finansiere nye tiltag for at skaffe praktikpladser. Der er også økonomiske byrder, som eksempelvis erhvervsaffaldsgebyrer og byggeskadeforsikringer, sagde Niels Techen, der konstaterede, at ”selv om foråret er kommet, er byggefrosten bestemt ikke gået af jorden”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093