23948sdkhjf

Asfaltentreprenør etablerer ny grusgravsproduktion

Asfaltvirksomheden Colas Danmark har indgået aftale om eneret til at grave råstoffer på et ca. 50 hektar stort område i Nim udenfor Horsens. Forventningen er at kunne udvinde omkring 1 mio. tons sand og grus om året. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse. 

Området, som ejes af Sødal Råstoffer, indgår ifølge meddelelsen i Region Midtjyllands råstofplan.

- Den nye grusgrav har en strategisk god placering for os, og vi er glade for at have sikret os et område, hvor vi kan grave grus og sand til bygge- og anlægsbranchen de næste 20 år, fortæller industridirektør i Colas Jakob Kloster i pressemeddelelsen og fortsætter: 

-Efter forhandlinger med de tre ejere af arealet har vi fundet en god løsning og ser frem til et godt og langvarigt samarbejde.

Virksomheden skal nu i gang med at søge gravetilladelse og indhente øvrige myndighedsgodkendelser. Forventningen er at starte produktionen i 2023.

Nim ligger blot 3 km. fra Colas’ grusgrave i Molger og Hvirring, som vil være færdigudgravet om ca. 7 år. Herefter vil Colas reetablere grusgravene som områder med varierende landskaber og småsøer med plads til liv og biodiversitet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093