23948sdkhjf

El-gravemaskine skaber furore: Lades op med diesel

En video af en elgravemaskine, der oplades via dieselgenerator har skabt debat på de sociale medier i Norge. Det skriver Byggeindustrien (bygg.no). Formand for Asfaltindustrien i Danmark siger, at den netop viser, hvor langt der kan være fra ord til handling.

Videoen er blevet lagt op på Facebook på det norske parti Folkeaksjonen mot bompenger Bergens (FNB) facebookside, og siden har det affødt et hav af kommentarer og delinger. 

(Artiklen fortsætter efter videoen) 

Det var nemlig en af partiets medlemmer Stian Skare, som lagde mærke til den opsigtvækkende konstellation på en ferietur til Oslo. Til videoen skriver han ifølge mediet: 

- Her står der altså en diesel generator og oplader en elgravemaskine. Er det ikke helt naturligt? Ja, i miljøets navn er det helt naturligt. 

Episoden skete uden for Oslo City, hvor man er i gang med at fjerne midlertidige sporvognsskinner, og kommunen siger til Byggeindustrien, at det er et enkeltstående tilfælde. 

Viser paradoks

Byggeindustrien har været i kontakt med politikeren, som mener, at videoen viser paradokset i, at indføre krav om fossilfrie byggepladser, da de i realiteten ikke kan gennemføres i praksis. Derfor skaber det ifølge Politikeren unfair konkurrence. 

Det nikker Anders Hundahl, adm. direktør i Asfaltindustrien, delvist genkendende til. Han skriver i en kommentar til Licitationen – Byggeriets dagblad: 

- Asfaltindustrien, i lighed med mange i bygge- og anlægsbranchen, går ind for og støtter op om stat og kommunernes snarlige indførelse af fossilfrie byggepladser. Men hvis ikke politikerne lader handlinger følge ord og sikrer udbredelsen af en landsdækkende og billig infrastruktur for alternative energikilder, ender vi som ovenfor. 

- Selv om det er et enkelttilfælde, er det gift for den grønne omstilling, hvis der breder sig en opfattelse af, at den i praksis er urealistisk og dertil konkurrenceforvridende for de virksomheder, der køber dyre el-maskiner blot for måske at se konkurrencen snyde på vægten med dieseloplader. 

Siden videoen blev lagt op har den ført til heftig diesel- og elbildebat på de sociale medier i Norge, skriver mediet. I skrivende stund er videoen delt 1.800 gange, den har næsten 500 reaktioner samt 200 kommentarer. 

Episoden skete uden for Oslo City, hvor man er i gang med at fjerne midlertidige sporvognsskinner, og kommunen siger til Byggeindustrien, at det er et enkeltstående tilfælde. 

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094