23948sdkhjf

Planet-Huse øjner ny fremgang

I kølvandet på det enorme fald i byggeriet af feriehuse øjner branchens aktører nu nye muligheder.
Ifølge tal fra Danmarks Statistik faldt byggeriet af nye sommerhuse med intet mindre end 39 procent fra 2010 til 2011. Værst så det ud i Region Syddanmark, hvor faldet i 2011 var på 47 procent.

Ifølge P4 Esbjerg er optimismen imidlertid så småt ved at genindfinde sig i branchen. I hvert fald tyder det på, at nye muligheder nu byder sig til i kølvandet på nedturen. Det oplever man bl.a. hos Planet-Huse i Ribe.

- Mange af de gamle sommerhuse, der er til salg, og som bliver opkøbt nu, ligger egentlig på nogle udmærkede grunde. Så mange af dem, der køber dem, udskifter det gamle hus med et nyt hus i dag. Og det er det, vi kan mærke, er blevet en væsentlig større del af markedet, end det har været tidligere, siger direktør Torben Basse til P4.

- For nye huse der er det faldet i området her, men vi har kunnet mærke inden for den sidste måneds tid, at markedet, dels er steget i forhold til besøgstal, og også er steget ordremæssigt, siger direktøren.

Planet-Huse måtte i 2008-2011 indkassere et samlet underskud på mere end -20 mio. kr. Værst så det ud i 2008 med et underskud på -12,4 mio., mens der i 2010 var tale om et minus på lidt over -2 mio. kr. 2011-regnskabet er endnu ikke offentliggjort.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109