23948sdkhjf

Vinduesfabrik vil fortsætte efter konkurs

To konkursramte kunder og et fejlslagent eventyr i Litauen er baggrunden for, at Linolievinduet i sidste uge måtte dreje nøglen. Meget tyder dog på, at fabrikken kører videre i et nyt setup.
Efter godt syv år som ejer af Linolievinduet måtte Leo Holm Madsen den 21. marts indgive konkursbegæring.

Fabrikken i Bøvlingbjerg kunne ellers se tilbage på nogle år med pæn vækst og overskud. Men en række hændelser i begyndelsen af 2012 kostede dyrt og førte altså til, at Leo Holm Madsen måtte sende de 15 ansatte hjem.

- Sidste år indgik vi en aftale om produktion af en stor vinduesordre i Litauen, men det smuldrede fuldstændigt og endte i januar med et tab på 0,8 mio. kr. Samtidig gik to store sjællandske kunder konkurs, hvilket kostede omkring 0,5 mio. kr. Det var mere, end vi kunne klare, fortæller Leo Holm Madsen til Building Supply.

Alt smidt på gulvet i januar og februar
Leo Holm Madsen overtog Linolievinduet tilbage i 2005. Det var dengang en nødlidende virksomhed, men i løbet af nogle år lykkedes det at fordoble omsætningen med afsæt i produktion af specialvinduer.

Det så indtil for nyligt ganske fornuftigt ud. 2010-resultatet på godt 0,17 mio. kr. blev i 2011 øget til næsten 0,9 mio. kr., men begivenhederne i begyndelsen af 2012 fik fundamentet til at styrte sammen.

- Når du har noget, der ser fornuftigt ud – og når indtjeningen er der – så er du i højere grad tilbøjelig til at tage chancer, og det var derfor, jeg valgte at gå ind i Litauen i efteråret 2011. Det lignede umiddelbart en god forretning, men efter kort tid meldte problemerne sig. Alt hvad jeg har tjent i 2009, 2010 og 2011, det smed jeg på gulvet i januar og februar, fortæller en ærgerlig Leo Holm Madsen.

Opbakning fra kunder og leverandører
I kølvandet på konkursen arbejdes der nu på højtryk for at fortsætte virksomheden i et nyt setup under en ny ejer. Leo Holm Madsen oplyser, at produktionen allerede er genoptaget i nye lokaler, mens man sideløbende afventer udviklingen i konkursbehandlingen.

Leo Holm Madsen er optimistisk og tror fuldt og fast på, at grundlaget for den fortsatte drift er til stede – ikke mindst fordi opbakningen fra både kunder og leverandører er stor.

- Vi har set alle større kreditorer i øjnene og har løbende holdt dem informeret om virksomhedens situation. Vi har haft tre faste leverandører inden for henholdsvis træ, beslag og glas, og de er alle klar til at fortsætte samarbejdet, oplyser Leo Holm Madsen, der forventer, at et nyt selskab vil kunne nå tidligere tiders niveau i løbet af 2-4 måneder.

Linolievinduet er grundlagt i 1999 og har specialiseret sig i koblede vinduer og forsatsvinduer. Projekterne omfatter primært fredede og bevaringsværdige bygninger, og virksomheden har været leverandør på en række renoveringsprojekter i indre København, i Hellerup og i Gentofte. Umiddelbart inden konkursen afsluttede virksomheden en renoveringsopgave på Sønderborg Slot.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078