23948sdkhjf

Gødstrup Hospital indgår totalrådgiverkontrakt

Med underskriften på totalrådgiveraftalen er startskuddet nu endelig taget for planlægningen og opførelsen af et af Danmarks nye store sygehuse.
Byggeriet kommer til at koste godt 3 mia. kr. og er opdelt i to etaper. Første etape på i alt ca. 75-80.000 m², svarende til cirka 60 procent af arealet, er allerede under planlægning, så de første dele af hospitalet kan tages i brug med udgangen af 2016.

Det kommende hospital i Gødstrup udgør en af hjørnestenene i Folketingets og regionernes satsning på et moderne og gennemtænkt sundhedsvæsen i Danmark.

Grontmij er en af partnerne i CuraVita konsortiet, og her ser man opgaven som en unik lejlighed for at være med til at skabe de bedste vilkår for de kommende patienter, pårørende og medarbejdere på hospitalet. Udover Grontmij består CuraVita konsortiet af Arkitema Architects, Aart Architects, Moe & Brødsgaard, Hospitalet samt NSW Arkitekter og Planleggere.

At tænke i helheder
- Ligesom sundhedsvæsenet tænker i hele mennesker, skal vi tænke i et helt hospital, og her er tre ting i fokus: Trivsel for patienter og pårørende, trivsel for personalet, samt effektivitet og bæredygtighed for hele hospitalet, forklarer projektchef Steffen Moe fra Grontmij.

Forudsætningen for en succesfuld plan er at lytte og kommunikere med alle interessenterne i projektet. Derfor afholder konsortiet en række workshops med sygehusets ledelse og med de kliniske og tekniske medarbejdergrupper, der repræsenterer hospitalet og stiller krav til, hvad et moderne hospital skal kunne i fremtiden.

- Herved opnår vi samtidig, at alle involverede får en fælles forståelse af de løsninger, vi kommer med. Den samlede plan for Gødstrup Hospital bliver derfor en helhedsløsning på alt fra trivsel og praktiske forhold til overholdelse af de miljømæssige-, økonomiske- og tidsmæssige rammer, siger Steffen Moe.

Besøg en sygestue
Projektet er stadig i planlægningsfasen, men allerede nu arbejder man med virkelige modeller af hospitalets standardrum i forholdet 1:1 på grunden ved Gødstrup. De er identiske med rummene i det kommende hospital.

- I de fysiske modeller vil vi bogstaveligt talt tælle, hvor mange skridt personalet skal bruge for at komme fra den ene afdeling til den anden, og vi vil se, hvordan de kan komme rundt med senge og udstyr. På den måde sikrer vi den optimering af både arbejdsmiljøet og driftsøkonomien, som har stor betydning for rentabiliteten i det kommende sygehus, slutter projektchef Steffen Moe.

Første spadestik til Gødstrup Hospital forventes at blive taget allerede til september i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117