23948sdkhjf

Grønne resultater på Grønnebakken

Egen vindmølle og solenergi er med til at sikre, at 35 % af energiforbruget er skåret væk i daginstitutionen Grønnebakken.
Det var i spændt forventning, at Anne Nøhr Andresen, leder af Grønnebakken, modtog nyheden om den første elregning i den nye daginstitution i Starup. Daginstitutionen er opført som energirigtigt byggeri, og det kan ses på elregningen.

Siden Grønnebakken stod færdigt i august 2011, har Anne Nøhr Andersen ventet spændt på den første elregning – el er nemlig den eneste type energi, der bliver brugt i institutionen, der opvarmes af jordvarme.

32.000 kroner var, hvad man kunne slippe med for perioden august-januar. Dermed er energiforbruget 35 % mindre end i en tilsvarende institution, der er opført i 1980’erne.

Solceller og vindmølle
For de 32.000 kr. har institutionen, der ligger i energiklasse 1, fået strøm og varme i hele huset. Det gælder dog ikke de to hyggerum, der bliver oplyst af strøm fra institutionens egen vindmølle eller krybberummet hvor de mindste sover, der bliver opvarmet let og ventileret ved hjælp af solenergi.

- Grønnebakken er et godt eksempel på en type byggeri, som vi ønsker mere af i Haderslev Kommune. Det bæredygtige og energirigtige er på alle måder en god investering i fremtiden og vi får lokalt opbygget know-how i de forskellige brancher, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

Nu glæder Anne fra Grønnebakken sig til sommer, hvor solcellerne rigtig kommer på arbejde og man ikke skal bruge så meget varme.

- Vi kommer aldrig til at gå helt i nul på el-regningen, men det kunne da være sjovt, hvis vi kunne komme tæt på bare en enkelt måned, siger Anne Nøhr Andresen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078