23948sdkhjf

Optimistiske toner fra byggeriets virksomheder

En undersøgelse fra Trælasthandlerunionen – TUN viser, at en stor del af de danske byggevirksomheder ser positivt på mulighederne trods krisen i branchen.
Selvom byggeriet i de seneste år har haft svære betingelser, er der nu forsigtig optimisme at spore blandt branchens medlemmer.

Trælasthandlerunionen – TUN og Dansk Byggeri har i forbindelse med afholdelsen af byggevaremessen TUN Byg 2012 spurgt 335 medlemmer, forhandlere og producenter om, hvordan de oplever situationen for byggebranchen netop nu.

Halvdelen (49 pct.) svarer, at de tror på fremgang i beskæftigelsen inden for byggeriet i de kommende år, mens blot 5 pct. tror på tilbagegang. Samtidig svarer hele 84 pct., at klimaløsninger og energirenoveringer i høj eller nogen grad kan være med til at påvirke byggeriet i en positiv retning.

- Der er ingen tvivl om, at klima- og energiløsninger vil være et af de vigtigste områder at foku-sere på for at få endnu mere gang i byggebranchen. Der er dog endnu et stykke tid til egentlig konjunkturbestemt fremgang, men dog ser vi så småt effekter af BoligJob-ordningen med fradrag for energirenovering til private. Det vil – håber vi – sætte skub i både efterspørgsel og beskæftigelse, siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri.

Mere fokus på klima og energi
Hele 78 pct. af de adspurgte i undersøgelsen mener, at der vil komme endnu mere fokus på klimaløsninger og energirenovering i de kommende år, og det glæder adm. direktør Palle Thomsen fra Trælasthandlerunionen - TUN:

- På TUN Byg 2012 har vi netop valgt at fokusere på klima, energi og miljø, fordi det vil være helt centrale områder i fremtidens byggeri. Derfor er vi glade for, at så mange i branchen deler dette synspunkt. Der er store potentialer i bl.a. bedre isolering, ventilation og vedvarende energi i den eksisterende boligmasse, siger Palle Thomsen.

Stadig svært at låne
I undersøgelsen blev branchens parter også spurgt om, hvad de først og fremmest mener, der skal til, for at der kan komme fremgang i byggeriet. Her har 38 pct. svaret, at bedre lånemuligheder er det vigtigste for at skabe vækst i branchen. 25 pct. har svaret, at øgede private investeringer er det vigtigste for at skabe fremgang.

Deltagerne blev desuden bedt om at vurdere den nye S+SF+R-regerings indsats i forhold til byggeriet. Her mener hele 78 pct., at regeringen gør for lidt i forhold til at hjælpe byggebranchen. Mere positive er branchefolkene i deres vurdering af regeringens indsats i forhold til klimaløsninger og energirenovering inden for byggeriet. Her erklærer 29 pct. sig enten meget tilfredse eller tilfredse med regeringens indsats, mens 24 pct. er utilfredse eller meget utilfredse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157