23948sdkhjf

PLH Arkitekter bag 13.800 m² kontorbyggeri i Vilnius

Litauen er ved at udvikle sig til et vigtigt marked for danske PLH Arkitekter, der nu kan skrive det sjette projekt i hovedstaden Vilnius på cv’et.
PLH Arkitekter har vundet førstepræmien for sit forslag til en ny kontorbygning på 13.800 m² i Vilnius.

Projektet, der er PLH’s sjette i den litauiske hovedstad, er kommet i hus i samarbejde med den lokale tegnestue; UAB Archinova.

- Vi har introduceret de innovative idéer om workplace design, om bæredygtighed og om energi-rigtigt byggeri til litauerne, og det er vores lokale samarbejdspartnere, der kommer til at stå for projekteringen og opførelsen af bygningen” siger Steen Enrico Andersen, partner hos PLH Arkitekter.

- Det er primært vores erfaring med at opbygge en fleksibel honorarstruktur, som holder prisen nede og gør det rentabelt for os at operere på det baltiske marked, fortsætter han.

Bygherren er den litauiske investeringsvirksomhed Lords LB Asset Management, der forventer at have bygningen klar til indflytning i efteråret 2013.

Beskrivelse af projektet
Kontorhusets placering på Konstitucijos Prospektas 29 (dansk: ”Forfatnings Boulevarden”) danner overgangen mellem et stort parkområde mod nord og byens internationale erhvervsområde mod øst. Bygningens markante geometriske form med et skråt snit gennem tagfladen og en bølgende åbning i stueetagen, skaber et spændende nyt område i den offentlige park.

Bygningen er klassificeret, Class A, hvilket skal garantere en høj materiale standard og et lavt energiforbrug. Dobbelte facader, en optimal placering på grunden og en maksimal udnyttelse af dagslyset, er alle elementer, der fremmer det fysiske arbejdsmiljø.

Etageplanerne er fleksible, så bygningen kan opdeles i mindre enheder, afhængigt af lejernes individuelle behov. For at tiltrække udenlandske virksomheder, er bygningens indretning og dimensioner tilpasset europæiske og amerikanske forhold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094