23948sdkhjf

Ingen grønne tilskudskroner til energirenoveringer af sommerhuse

Sommerhusejerne får ikke del i en grøn pulje til at energirenovere boliger fra 2013, men måske senere.
Det er svaret fra klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard til borgmestrene i Varde, Ringkøbing-Skjern og Fanø, der sammen har forsøgt at få ministeren til at bruge en del af puljen til sommerhuse.

- Svaret var nok ventet, men jeg er glad for, at han vil tage det op senere. Vi vil selvfølgelig følge op på det, for vi mener, at der ud fra et energimæssigt synspunkt er stort besparelsespotentiale i sommerhusene. Både med hensyn til at nedbringe CO2-udslip og samfundsøkonomisk, siger borgmester Gylling Haahr, Varde Kommune.

Der er i alt 23.000 sommerhuse i de tre vestjyske kommuner. Nogle af dem er store energislugere, og turisterne efterspørger i stigende grad huse, der er billigere at varme op.

Overvejer stadig tilskud til sommerhuse
I svaret til de tre borgmestre fastholder Martin Lidegaard, at de to gange 500 mio. kroner puljen i 2013-2014 er målrettet helårsboliger, men tilføjer:

- Jeg er til fulde opmærksom på, at det vil kræve en bred indsats med inddragelse af hele bygningsområdet, hvis vi skal nå de ambitiøse målsætninger, regeringen har lagt frem i ”Vores Energi”. Derfor indgår det også i energiudspillet, at der skal laves en samlet strategi for energirenovering af den eksisterende bygningsmasse.

I den forbindelse vil man også overveje energirenovering af sommerhuse, skriver ministeren i svaret til borgmestrene i de tre kommuner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094