23948sdkhjf

Byggeri før renovering i Varde

En 2.500 m² udbygning på rådhuset i Varde skal opføres inden den gamle bygning renoveres. Det vil spare op mod 30 % af anlægsudgiften viser en vurdering af projektet.
Den hidtidige plan for renoveringen og nybyggeri på Varde Kommunes rådhus på Bytoften bør revideres.

Det er anbefalingen til Byrådet, som Økonomiudvalget er kommet med efter at have gennemgået en masterplan for udbygningen af rådhuset.

Besparelser på 20-30 procent
Masterplanen har fokus på byggestyring og projektorganisering for at sikre det bedst og mest økonomiske projekt. I planen anslås det blandt andet, at der kan spares 20-30 procent på anlægsudgifterne ved at gennemføre udbygningen først. Årsagen er, at det vil være muligt at flytte en del af personalet til de nye bygninger, og dermed tage de dele af rådhuset, som renoveres, ud af drift. Samtidig får entreprenøren større råderum i byggeriets forskellige faser.

For projektet vil en efterlevelse af anbefalingen betyde, at der i år gennemføres en grundig projektering efterfulgt af udbygning i 2013 og 2014. Renoveringen af de eksisterende lokaler skal derefter gennemføres i 2014-2015 mod tidligere i 2012.

Der er afsat 48 mio. kroner i det samlede anlægsbudget til rådhusets udbygning og renovering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078