23948sdkhjf

Ny dampspærreguide på gaden

Videncenter for energibesparelser i bygninger har lanceret en ny guide om dampspærrer, der viser, hvad man skal være opmærksomme på.
Varmetab, kondens, råd og skimmelsvamp. Konsekvenserne af manglende eller forkert monteret dampspærre kan være både alvorlige og dyre.

Derfor lancerer Videncenter for energibesparelser i bygninger en dampspærreguide, der giver svar på hovedparten af de udfordringer, som håndværkere, installatører og rådgivere møder i forbindelse med renoveringsopgaver i boliger. Centerleder Vagn Holk fra Videncentret forklarer:

- Dampspærren har stor betydning for bygningens klimaskærm, men alt for ofte er den monteret forkert eller beskadiget, som følge af perforering i forbindelse med gennemføring af rør og kabler. Det resulterer i varmetab og problemer med fugt i konstruktionen, hvilket er kostbart på både kort og lang sigt. Dampspærreguiden er ment som en huske- og checkliste til både rådgivere og udførende håndværkere og installatører.

Dampspærreguiden besvarer centrale spørgsmål, bl.a. hvordan man vælger de rigtige materialer, hvornår den eksisterende dampspærre er god nok, hvor man placerer en ny dampspærre samt hvordan man udfører lufttætte samlinger.

Dårlige samlinger giver utæt dampspærre
Når en dampspærre ikke slutter tæt, er det ofte et resultat af samlinger, der ikke er udført korrekt. Hvis dampspærren skal være lufttæt, skal alle gennemføringer med kabler og rør tætnes med manchetter, mens samlinger skal sikres med enten egnet tape eller fugemasse.

- Desværre har der ikke været fokus på lufttætheden af samlinger og gennemføringer før i de senere år. Derfor er det vigtigt, at man kontrollerer kvaliteten af netop samlinger og gennemføringer i den eksisterende dampspærre, uanset om huset er nyt eller gammelt, siger centerleder Vagn Holk siger.

Dampspærresamlingerne kan testes med en standard trykprøvning af bygningen eller i visse tilfælde med røgprøve eller termografi. Testen kan med fordel anvendes forud for en renovering, men er også nyttig, hvis man vil teste kvaliteten af en ny eller forbedret dampspærre i et netop efterisoleret hus.

Find den nye dampspærreguide på: www.byggeriogenergi.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078