23948sdkhjf

Nyt liv i Haslev Seminarium

Realdania støtter et analyseprojekt om byudvikling af seminariebygningerne ved Haslev Seminarium.
Erhvervs- og kulturudvalget, Økonomiudvalget og byrådet behandler nu et forslag om, at Faxe Kommune og Realdania indgår et partnerskab med bygningsejeren University College Sjælland, om et analyseprojekt.

Projektet skal afklare, hvordan seminariebygningerne kan anvendes på en ny måde, som sikrer en økonomisk bæredygtig forretningsmodel, og som medvirker til at styrke Haslevs udvikling.

Der vil blive lagt vægt på at finde en måde at åbne seminariets bygninger og smukke omgivelser op for byen. Aktiviteterne på ejendommen kan være mangeartede. Der kan være tale om både offentlige og private funktioner indenfor eksempelvis kultur, erhverv og eventuelt boliger.

Faxe Kommune og Realdania skal hver betale 500.000 kroner til projektet, mens University College Sjælland lægger bygninger og lokaler til for projektsekretariatet, fremvisninger med videre. Faxe Kommune skal stå for projektledelsen og sikre, at analyseprojektet bliver udviklet i meget tæt sammenhæng med den allerede igangværende proces om at sætte handling bag ”Bystrategi Haslev 10…20…30”. Det er tanken at projektsekretariatet fysisk er etableret på seminariet, og at arbejdet omkring bystrategien vil have sit udspring derfra.

Parallelt forløb
Bystrategien for Haslev er blevet til i tæt samarbejde med engagerede borgere, lokale interessenter og ildsjæle, erhvervslivet, de handlende, foreninger med videre. Haslev Seminarium er ofte kommet på tale i denne sammenhæng, og da der vil være mange af de samme interessenter, der bliver aktiveret i begge processer, vil analyseprojektet køre parallelt med det videre arbejde om realiseringen af bystrategien, og sammenflettes, hvor dette giver bedst mening. Derudover vil øvrige relevante aktører, herunder virksomheder som vurderes at have en profil, der stemmer overens med de forslag til anvendelse der opstilles, blive inddraget.

Det er håbet, at analyseprojektet kan munde ud i en bæredygtig forretningsmodel, som efterfølgende kan blive realiseret, så der kan blive pustet nyt liv i Haslev Seminariums smukke bygninger, og der bliver skabt et nyt og spændende byrum, som vi alle kan glædes ved.

Om Haslev Seminarium
Haslev Seminarium er fra 1905, og er en vigtig del af byens bygningskulturarv og identitet. De historiske bygninger er vigtige i fortællingen om Haslevs udvikling, og har en kulturhistorisk såvel som en arkitektonisk bevaringsværdi.

Læreruddannelsen på Haslev Seminarium lukkede for et par år siden. Byudviklingsmæssigt er det vurderet at det er væsentligt, at seminarieejendommen bliver anvendt aktivt.

Overalt i landet er det relevant at genoverveje bevaringsværdige bygningers fremtidige benyttelse, og det er derfor et væsentligt element i analyseprojektet, at erfaringerne kan blive anvendt som eksempelprojekt andre steder i Danmark, hvor der er behov for at finde ny måde at anvende eksisterende større bygningskomplekser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125