23948sdkhjf

3XN indretter madlaboratorium for verdens bedste restaurant

3XNs indretning af Restaurant NOMAs madlaboratorium forener gastronomiens og arkitekturens kreative verdener i en moderne fortolkning af nordisk æstetik.
Med status som verdens bedste restaurant bliver kravene til kreativitet og nytænkning i NOMAs køkken ikke større, og derfra opstod behovet for et inspirerende madlaboratorium, hvor kokkenes innovative arbejde med NOMAs køkken kunne være det eneste fokus.

Denne opgave gik til 3XN, hvis eksperimentelle design, matchede NOMAs nytænkende gastronomi.

Leder af 3XN, Kasper Guldager Jørgensen kalder selv projektet for en arkitektonisk kogebog og fortæller om samarbejdet:

- Det er en parallelverden, vi har bevæget os ind i. NOMAs dedikerede og kreative engagement indenfor gastronomien, minder på mange måder om 3XN’s eksperimentelle leg med nye materialer og metoder i arkitekturens verden.

Nordisk, råt og legende
NOMA Lab ligger sammen med restauranten i det totalfredede pakhus, Nordatlantens Brygge på Christianshavn. Det betød, at 3XN skulle indrette rummet, uden at sætte så meget som et søm i gulv eller væg. Løsningen blev et interiør med udgangspunkt i fire centrale multifunktionelle opbevaringsmøbler, som består af over 500 unikt udformede bokse i træ.

Møblerne bugter sig legende gennem rummet, og på den måde inddeles de 200 m² i mindre enheder, der giver plads til madlaboratorium, urtehave, personalestue, kontor. Det på en gang rå og enkle interiør, indfanger gennem farver og form en særlig nordisk æstetik, og naturligvis er alt også udført i nordiske materialer.

De frie og organiske former fremhæves af integrerede lyskilder, der også tilfører indretningen lethed. Den øvrige belysning kommer fra 3XNs STAR lamper, hvis reflekterede lys kaster krystalklare mønstre på deres omgivelser.
Læs mere om: 3XN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093