23948sdkhjf

Regeringen lytter til BoligJob-kritik

Alle de danskere, som brugte BoligJob-ordningen i 2011, kan nu se frem til fradrag. Beslutningen vækker glæde hos Dansk Byggeri.
Skatteminister Thor Möger Pedersen har lyttet til kritikken fra de borgere, der har fået udført fradragsberettiget service- eller håndværksarbejde i slutningen af 2011, men ikke har nået at betale for arbejdet før efter nytår.

Efter de gældende regler er betalingstidspunktet afgørende for, hvornår fradraget kan tages, og de pågældende kan derfor først få fradrag for udgifterne i indkomståret 2012, selv om arbejdet er udført i 2011.

Skatteministeren vil nu ændre reglerne, så de berørte borgere alligevel kan få fradraget i indkomståret 2011.

- Jeg har lyttet til de indvendinger, der er kommet fra de berørte borgere og erhvervslivet og er enig i, at det ikke er rimeligt, at man først får fradrag i 2012, selv om arbejdet er udført i 2011. Derfor tager jeg initiativ til en lovændring, så borgere, der har betalt i januar eller februar 2012 for arbejde udført i 2011, også vil kunne få fradrag for udgifterne i 2011, siger Thor Möger Pedersen.

Rigtigt at løsne på reglerne
Hos Dansk Byggeri kalder adm. direktør Lars Storr-Hansen det for en rigtig god nyhed, at de danskere, der er kommet i klemme, nu alligevel får mulighed for at udnytte BoligJob-ordningen til fulde.

- Vi bliver altid glade, når der bliver lyttet. BoligJob-ordningen havde en svær fødsel – en omtumlet barndom, hvor den først blev kasseret, siden adopteret, af den nye regering. Men for mange sluttede festen, da de arbejder, de fik udført sidst på året, ikke blev anerkendt som fradragsberettiget, fordi fakturaen først blev betalt efter nytår, siger han og fortsætter:

- Det har vi kaldt en meget pedantisk udlægning, og vi har nu fået medhold. Det er rigtigt af regeringen at løsne på reglerne.

Ændrer også på reglerne om betaling med check
Da ændringen kræver lovgivning, vil de berørte borgere først kunne få fradraget, når lovændringen er vedtaget i løbet af foråret 2012. De skal derfor først indberette udgifterne til Skat til den tid.

Skatteministeriet har endvidere besluttet at lempe reglen om at betaling med check ikke giver fradrag i BoligJobordningen. Det sker for at imødekomme personer – fortrinsvis ældre – der ikke har været opmærksomme på reglen.

Ændringen sker kun bagudrettet – det vil sige for arbejde udført i 2011, hvor der er betalt med check senest den 29. februar 2012. Fremover vil betaling med check ikke give fradrag. Kontant betaling giver ikke fradrag – hverken i 2011 eller 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078