23948sdkhjf

Ja tak til flere grønne byggerier

Europa-Parlamentet vedtog i denne uge, at medlemslandene skal energirenovere både statslige og kommunale bygninger. Det er vigtigt for både miljø og beskæftigelse, mener Dansk Byggeri.
CO2-neutrale rådhuse, børnehaver med nye lavenergiruder og plejecentre, der efterisoleres. Det bliver fremtiden i kommunerne, hvis det står til Europa-Parlamentet, som har besluttet, at både kommuner og stat skal energirenovere deres bygninger.

Direktivet kan være med til at sikre, at Danmark og resten af EU kan skære 20 procent af deres samlede energiforbrug og samtidig skabe vækst og nye arbejdspladser.

- Beregninger viser, at hvis direktivet vedtages, kan det generere to millioner job i Europa. Det vil i den grad kunne mærkes på beskæftigelsen – også lokalt ude i kommunerne. Derfor håber Dansk Byggeri, at EU kan blive enige om et ambitiøst energieffektiviseringsdirektiv, siger chefkonsulent hos Dansk Byggeri, Camilla Damsø Pedersen.

Svære forhandlinger forude
Ministerrådet ønsker dog kun at stille krav til, at staten energirenoverer deres bygninger, og derfor går en proces nu i gang, hvor EU-Parlamentet skal forsøge at overbevise medlemslandene i Rådet om, at både statslige og kommunale bygninger skal energirenoveres.

- Der er lagt op til svære forhandlinger, men vi opfordrer det danske formandskab og de danske parlamentsmedlemmer til at trække Rådet nærmere Europa-Parlamentet. Hvis det lykkes, vil det skabe vækst i kommunerne, og det har vi brug for her under lavkonjunkturen, vurderer Camilla Damsø Pedersen.

Efter Europa-Parlamentets afstemning om energieffektivitet indleder EU-Parlamentet sine forhandlinger med medlemslandene i Ministerrådet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422