23948sdkhjf

Stor interesse for brugerdreven innovation

I to år har bl.a. Jeld-Wen og Aalborg Universitet samarbejdet omkring brugerdreven innovation inden for byggematerialer. Resultaterne præsenteres på en konference den 2. marts.
Der står brugerdreven innovation på tapetet, når forskningsprojektet InnoDoors fra Aalborg Universitet afholder sin afsluttende konference den 2. marts.

Projektet har gennem de sidste to år arbejdet med brugerdreven innovation inden for byggematerialebranchen i samarbejde med Jeld-Wen Door Solutions og en række andre virksomheder i branchen.

InnoDoors har helt grundlæggende fokuseret på at lade brugerinput og behov guide udviklingsprocesser med adskillige deltagende netværkspartnere, for på den måde øge innovationsevnen i en branche, som ellers er præget af en traditionel tankegang.

Både glædeligt og vemodigt
Men selvom udgangspunktet for projektet har været én bestemt branche, så åbner InnoDoors også dørene op for helt andre brancher til konferencen den 2. marts.

- Vi har valgt at male med den brede pensel til konferencen. I projektet har vi primært samarbejdet med virksomheder fra byggematerialebranchen, og derfor vil der selvfølgelig være spændende oplæg fra de involverede virksomheder. Men derudover har vi valgt også at invitere oplægsholdere fra helt andre brancher. Vi tror nemlig, at vi bliver bedre af at sparre på tværs brancher, fortæller lektor og projektleder på InnoDoors, Astrid Heidemann Lassen.

Og alt tyder på, at InnoDoors har ramt plet i forhold til netop emnevalg – der er nemlig fyldt op med deltagere fra uddannelsesinstitutioner og anerkendte virksomheder fra hele Danmark.

- Vi glæder os meget til konferencen, og har store forventninger til den – både i forhold til præsentationer, diskussioner og diversiteten af deltagere. Men samtidig er det da også lidt vemodigt, at konferencen markerer afslutningen på vores flerårige projekt, InnoDoors, hvor vi har arbejdet anvendelsesorienteret med brugerdreven innovation i netværk. Vores forskning har blandt andet resulteret i konkrete metoder til brugerdreven innovation. Samtidig har vi fået et værdifuldt indblik i en lang række virksomheders innovationspraksis, og har lært nogle spændende mennesker at kende, siger Astrid Heidemann Lassen.

Kvalificeret viden med hjem
På konferencen vil store personligheder fra brancher, der spænder helt fra forskningsverdenen til teaterverdenen, holde inspirerende oplæg indenfor emnerne brugerdreven innovation, den innovative organisation samt ledelse i og af netværk.

Som keynote-oplægsholdere har InnoDoors inviteret; den kreative Peter Langdal, som er teaterchef på Betty Nansen Teatret; Jan Bendix, én af Danmarks førende eksperter indenfor ledelse; samt professor Jacob Buur fra Syddansk Universitet, der er specialist i brugerdreven innovation. På dagen tager de tre eksperter afsæt i nogle helt grundlæggende spørgsmål, der danner baggrund for konferencen – spørgsmål, som alle deltagerne gerne skulle have fået mulige svar på, når dagen er ovre.

- Når deltagerne går hjem, skal de meget gerne have kvalificerede bud på, hvordan man kan anvende brugere optimalt som kilde til innovation, hvordan man kan geare en virksomhed og ledelse til at arbejde innovativt og endeligt, og hvordan man kan bruge sit netværk til at skabe innovation. Vi har samlet en masse mennesker med en enorm viden om de diskuterede emner, og vil, i fællesskab med deltagerne, finde og diskutere de mulige svar – vi arbejder jo trods alt med brugerdreven innovation, siger Astrid Heidemann Lassen.

Konferencen finder sted fredag den 2. marts 2012 kl. 09.30-16.00 i Aalborg Kongres og Kultur Center.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111