23948sdkhjf

Mere end hvert fjerde byggeudbud bliver annulleret

Det er langt fra et særsyn med annullerede udbud i bygge- og anlægsbranchen, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det viser særudtræk i en nylig analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som Licitationen - Byggeriets Dagblad har fået foretaget. Der er tale om rapporten ”Status for offentlig konkurrence 2020”.

Af særudtrækkene fremgår det, at mere end hvert fjerde EU-udbud af bygge- og anlægsarbejder er annulleret i perioden 2017-2019. Særudtrækkene viser yderligere tegn på, at andelen er faldende. I 2017 blev 26,6 pct. annulleret, hvilket steg til 29,3 pct. i 2018, mens 26,5 pct. af EU-udbuddene af bygge- og anlægsarbejder i de første tre kvartaler af 2019 er annulleret.

- Vi har en forventning om, at andelen bliver lidt lavere, når vi kortlægger hele året, fortæller souschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Gyrithe S. Rosenlund Høeg.

Hun uddyber, at mange af de store udbud endnu ikke er afsluttet.

Selvom andelen skulle falde lidt, så er den stadig høj, fortsætter hun og supplerer, at en annullering ikke kun er dårlig.

- Den kan være god, hvis der er den rette årsag til den, for eksempel at der er fejl i materialet, så man ikke byder ind på det forkerte. Men vi kommer ikke udenom, at tallet er højt, og at det er noget, man bør være opmærksom på derude, siger Gyrithe S. Rosenlund Høeg.

Årsagerne til, at udbuddene er annulleret, dykker den nye analyse ikke ned i.

Men særudtræk i forbindelse med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens analyse ”Annullationer af danske EU-udbud” fra 2019 har fremhævet ”for lidt konkurrence” eller ”ingen konditionsmæssige bud” som de typiske årsager på bygge- og anlægsområdet.

Læs hele artiklen 
Mere end hvert fjerde byggeudbud bliver annulleretpå Building Supplys søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.122