23948sdkhjf

Midler til løft af bygninger i Aalborg Kommune

En pulje med fire millioner skal sikre udvikling og forskønnelse af mindre byer i Aalborg Kommune.
Fra 2013 afsættes 4 mio. kroner til en byforskønnelsespulje, som byerne i Aalborg Kommunes landdistrikt kan søge midler fra.

Puljen sætter fokus på historiske bymiljøer, stiforbindelser mv. samt fokus på nedslidte byrum og slidte og tomme boliger og landsbrugsbygninger. Midlerne er afsat i forbindelse med budgetlægningen for 2011-2015.

Det forventes at byerne opnår et markant og synligt løft, så de fremstår som attraktive og spændende bosætningsområder. Indsatsen i byerne skal sikre, at flere borgere ønsker at bosætte sig i landdistriktet.

Nytænkning centralt i udviklingen af byerne
Gennem projekterne bliver der mulighed for at forbedre pladser og opholdsarealer, og skabe bedre rammer for foreninger og aktiviteter for byens borgere, hvor man eksempelvis kan mødes eller der kan motivere til sport og bevægelse.

Det forventes, at processen med byens borgere vil kunne opstarte nye spændende projekter til gavn for byens liv. Det er vigtigt, at projekterne har et vist innovativt aspekt, og at forhold vedrørende sundheds- og bæredygtighedselementer søges indarbejdet i projekterne. Eksempler kan være byrum, der indbyder til bevægelse, og som er af bæredygtige eller vedligeholdelsesfrie materialer med mere.

- Jeg mener at det er afgørende, at vi får sat fokus på kvaliteten af de små bysamfund i Aalborg Kommune. Der er mange steder, der fortjener et løft, og derfor er jeg også rigtigt glad for, at vi med den nye pulje kan sætte endnu mere handling bag landdistriktspolitikkens målsætninger om at løfte landsbyerne i Aalborg Kommune, siger rådmand Thomas Kastrup-Larsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094