23948sdkhjf

Fortsat fald i det påbegyndte byggeri

Det samlede påbegyndte etageareal faldt med 8 procent fra 3. til 4. kvartal 2011. Det er især udviklingen inden for boligbyggeri, der trækker ned.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at det samlede påbegyndte etageareal faldt med 8 procent, når der korrigeres for sæsonudsving.

Boligbyggeriet faldt med 14 procent i perioden, og hvis 4. kvartal 2011 sammenlignes med gennemsnittet for de tre første kvartaler i 2011, så ligger det samlede påbegyndte antal boliger i 4. kvartal cirka 20 procent under gennemsnittet.

- Dermed er vi nede på et niveau for påbegyndt byggeri i stil med starten af 2010. På trods af en mildere vinter end i de to foregående år, så står vi nu overfor en nedfrosset byggebranche, lyder vurderingen fra BAT-kartellet.

Lille fald i erhvervsbyggeriet
I de seneste kvartaler har der været stigninger i påbegyndelsen af boliger i etagebyggeri. Stigningen har hovedsageligt været båret af de almene boligselskaber, og denne udvikling er nu vendt til et lille fald.

Påbegyndelsen af boliger i øvrige bygninger viser et stort fald, men denne kategori svinger meget, da den er meget afhængig af store enkelte byggeprojekter, påpeger man hos Danmarks Statistik.

Målt på samlet etageareal viser påbegyndelsen af erhvervsbygninger et lille fald på 6 procent. Faldet er spredt på alle kategorier af erhvervsbygninger; dog især påbegyndelsen af bygninger til administration, handel og lager.

Kilde: Danmarks Statistik og BAT-kartellet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219