23948sdkhjf

NCC fornyer kloakker i Allerød Kommune

NCC Construction har netop fornyet en rammeaftale om løbende renovering af Allerød kommunes afløbssystem. Over fire år har aftalen en værdi af cirka 24 millioner.
Fra midten af februar påbegynder NCC Construction to til fire års sanering af afløbsledninger i Allerød Kommune. Første stop er Lynge, som får en kapacitetsudvidelse, der skal modvirke effekten af kraftige regnskyl.

Arbejdet udføres efter, at NCC Construction har fornyet en rammeaftale om løbende renovering af Allerød kommunes afløbssystem. Aftalen kom i hus med i konkurrence med flere andre selskaber ved at byde den laveste pris.

- Aftalen er fornyet med foreløbig to år med mulighed for udvidelse med et til to år mere. Vi har afsat en række puljer til indsatsområder rundt om i kommunen, som vi så tager fat på et af gangen. Fra nu af og frem til forsommeren gælder det i første omgang Lynge, hvor vi ikke alene får renoveret kloaksystemet, men også en tiltrængt udvidelse af kapaciteten i ledningsnettet, så vi fremover bedre kan undgå problemer med ekstremregn, som vi så det i sommer, forklarer Erling Sørensen, projektleder i Forsyningen Allerød Rudersdal A/S.

Såfremt rammeaftalen løber alle fire år, når kontraktsummen forventeligt op i omkring 24 mio. kroner.

Opgravningsfri metoder
Når kloaknettet slides i stykker, risikerer rørene at falde sammen, så man er nødt til at grave dem op og anlægge nye. Situationen kan i nogle tilfælde undgås, ved at man sætter ind med en foring af rørene.

Operationen indebærer, at NCC indfører foringsmateriale i form af nye rør i kloakledningerne igennem nogle få åbninger i ledningsnettet. Disse nye rør udvides ved hjælp af varmt damptryk, så de ligger helt tæt til de gamle rør. Slutresultatet er i princippet nye rør inde i de gamle.

- Vi vil i videst muligt omfang gå frem efter NCC’s opgravningsfri metode, for vi er meget bevidste om, at det kan være til stor gene for borgerne, hvis en større sektion af kloakken skal graves op og anlægges på ny. Nogle steder vil vi dog få brug for at grave også,” fortæller Brian Bryder Rasmussen, senior projektchef i NCC’s afdeling Rørteknik.

På mindre rør anvender NCC det særligt miljøvenlige produkt Omegaliner, der er styrenfrit og derfor også uden materialerelaterede lugtgener for beboerne. Der, hvor der er behov for at fore rør med en diameter over 50 cm, er NCC nødsaget til at anvende et foringsprodukt, som indeholder styren og derfor kan afgive en karakteristisk ”plastik lugt”.
Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109