23948sdkhjf

Installatører, information og overvågningsløsninger

Installatører, der arbejder med overvågningsløsninger, bør informere deres kunder grundigt om persondatalovens krav og bestemmelser, lyder rådet fra en ekspert.
To afgørelser fra Datatilsynet understreger, at det i udgangspunktet er tilladt at foretage tv-overvågning på offentlige ejendomme som for eksempel skoler, børneinstitutioner og rådhuse. Det skal dog ske under regulerede forhold.

Datatilsynet indskærpede dette efter kontrolbesøg i Greve og Vallensbæk. Kommunerne overtrådte på tre områder persondatalovens bestemmelser. Det skriver fagbladet Electra.

For det første havde kommunerne ikke udarbejdet sikkerhedsregler for den tv-overvågning, der finder sted. For det andet opbevarede både Greve og Vallensbæk kommuner optagelser fra tv-overvågningen i mere end 30 dage, og for det tredje, fastslår Datatilsynet, var der ikke givet information til medarbejdere, faste brugere samt børn og forældre, som færdes på områder, hvor der bliver foretaget tv-overvågning.

Installatører bør informere
Reglerne gælder også for overvågning af privat område. Derfor bør installatørvirksomheder, som leverer overvågningsløsninger, informere kunderne grundig om gældende regler, lyder opfordringen fra teknisk konsulent i Tekniq, Mads Risgaard Knudsen.

- Branchen bør levere helhedsløsninger, og til det hører den nødvendige information, så persondatalovens bestemmelser også bliver efterlevet. En anden oplagt ting, installatøren kan gøre på sin kundes vegne er at programmere tv-overvågningens optageudstyr på en måde, så billedmaterialet automatisk bliver slettet efter 30 dage. Man bør som installatør også informere sin kunde om, at det er et lovkrav, at der skal skiltes, hvor der foretages tv-overvågning, uanset om det er på privat eller offentligt område, siger Mads Risgaard Knudsen til fagbladet Tekniq.

Interessen for at få lov til at videoovervåge boligområder lader i øvrigt til at være begrænset. Siden videoovervågning for halvandet år siden blev lovligt, er det kun 72 af de ca. 10.000 private og almene boligafdelinger, som har søgt politiet om tilladelse. Det fremgår ifølge Electra af en undersøgelse, som bladet Boligen har fået foretaget.

Ovenstående er et sammendrag af artiklen "Tv-overvågning fik anmærkning" skrevet af Klaus A. Jensen og tidligere bragt i januarudgaven af fagbladet Electra
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.268