23948sdkhjf

Vvs’ere har udsigt til travle uger

Nattefrost kombineret med tryk på installationer ventes at skabe travlhed ved landets vvs-installatører i den kommende uge.
- Efter en uge med hård nattefrost, er det helt sikkert, at der vil sprænge mange vandrør mandag og de første dage i næste uge. Vi ser problemet hvert eneste år, når frosten kommer og varer ved, siger teknisk konsulent i Tekniq, Nils Lygaard.

Vandrør sprænger ofte i sommerhuse, fordi installationerne står med tryk på, og der ikke er eller kun er meget ringe opvarmning i boligen. Derfor fryser vandet til og udvider sig, så rørene og toiletcisternerne til sidst kan springe. For at undgå problemerne opfordres sommerhusejere til at lukke for hovedhanen i målerbrønden, når sommerhuset lukkes ned for vinteren.

Hvert år får landets vvs-installatører således travlt med forårets komme, fordi mange sommerhusejere glemmer dette. For eksempel modtog en enkelt virksomhed i Nykøbing Sjælland sidste år 300 henvendelser fra sommerhusejere med sprængte vandrør og vandskader i påsken sidste år.

Hjælp at hente hos vvs'ere
Derfor råder Nils Lygaard sommerhusejere til at komme afsted og få lukket for vandet, hvis de endnu ikke har gjort det.

– Det kan give store vandskader og blive en meget dyr fornøjelse, hvis rørene sprænger, så vandet løber ud i boligen, når det igen er plusgrader. Og selvom vandet skulle være frosset til nu, kan man i mange tilfælde nå at redde det, før de sprænger. Kommer man derfor op til sommerhuset og konstaterer at vandet er frosset til, skal man kontakte en autoriseret vvs-installatør, som kan tø vandinstallationen op med elektrisk spænding og udbedre de skader, som måske allerede er kommet, siger Nils Lygaard.

Ud over at lukke for vandet og tømme rørene anbefaler Tekniq sommerhusejere at får en autoriseret vvs-installatør til at isolere rørene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109