23948sdkhjf

Milliardprojekt får egen skole til håndværkere

En skole på selve byggepladsen til nye supersygehus ved Aarhus er i støbeskeen. Det vil øge produktiviteten med 10-15 %, mener 3F, der er blandt initiativtagerne.
Når byggeriet af Det Nye Universitetshospital inden længe indledes i Skejby, vil op mod 1.200 arbejdere være i sving på byggepladsen i en periode på mellem seks og otte år.

Derfor har 3F, Dansk Byggeri og Aarhus Tech taget initiativ til at oprette en skole på byggepladsen, der skal hjælpe til med at løse et af byggebranchens helt store problemer; at mange firmaer har svært ved at tjene penge, og at produktiviteten falmer.

- Jeg er rigtig stolt. Skolen kommer til at øge produktiviteten med 10-15 procent, siger Ole Vagn Christiansen, formand for 3F Bygge og Anlæg i Aarhus, til 3f.dk.

Skolen bliver til i samarbejde mellem 3F, Dansk Byggeri og Region Midtjylland. Og det bliver elever og studerende fra Aarhus Teknisk Skole, Ingeniørhøjskolen og Arkitektskolen, der skal bygge den. I sidste uge blev vinderen af arkitektkonkurrencen kåret, så skolen efter planen kan stå klar i efteråret, oplyser 3f.dk.

Planen er også at etablere et jobcenter, så bygningsarbejdere uden job som tømrere kan blive uddannet til andre fag, fx betonarbejdere.

Finansieringen er dog endnu ikke helt på plads. Der er indtil videre rejst 2 mio. kr., og der mangler ca. 3 mio. kr. Ifølge 3f.dk skal disse blandt andet findes hos Realdania.

Læs mere på www.aarch.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125