23948sdkhjf

Holbæk Sygehus står klar med ny akutafdeling

Holbæk Sygehus kunne fredag den 13. januar officielt fejre indvielsen af den nye, fælles akutmodtagelse, som har været under opførelse siden august 2010.
Det er Region Sjælland, der i forlængelse af deres sygehusplan igangsatte projektet om etableringen af en ny fælles akutmodtagelse. Formålet var at skabe de bedst mulige rammer for modtagelsen af patienter og hjælpe dem hurtigst muligt igennem deres sygdomsforløb.

White Arkitekter, der har været totalrådgivere på projektet, fremhæver, at der er et par særlige kendetegn ved den nye fælles akutmodtagelse.

For det første har man etableret et sengeafsnit, der giver patienterne mulighed for kort at kunne indlægges på selve akutmodtagelsen uden at skulle skiftes til andre afdelinger. Desuden er der etableret et røntgenrum, hvilket betyder, at patienter, der skal have taget røntgenbillede, ikke behøver at flyttes til en anden afdeling. De to nye tiltag i form af sengeafsnit og røntgenrum er med til at samle funktionerne i akutmodtagelsen, således at patienterne kan behandles hurtigt og effektivt uden unødig flytning.

Harmoni mellem arkitektur og behandling
Strukturen i den nye akutmodtagelse er kendetegnet ved placeringen af en kommandocentral for personalet i midten. Den fungerer som et omdrejningspunkt, hvorfra sygeplejersker og læger har overblik over afdelingen.

Kommandocentralens centrale placering er ligeledes med til at strukturerer hele afdelingens funktion, hvilket bl.a. er med til at mindske de fysiske afstande, som sygeplejersken skal gå fra arbejdsstation til sygeseng:

- Vi arbejder løbende med at skabe harmoni mellem arkitekturen og de kliniske behandlingsforløb, således at både patienten, personalet og de pårørende tilbydes optimale rammer og betingelser i deres givne situation, siger Anders Danø, der er leder af sundhedsområdet hos White Arkitekter.

Den nye bygning har et areal på 2.500 m², fordelt på tre etager, og indeholder mange nye stuer til hospitalets patienter og gæster. Anders Danø fortæller, at ambitionen med projektet har været at skabe en bedre oplevelse for patienterne gennem et velfungerende behandlingsforløb. Projektet har i alt kostet 36 mio. kr.

White Arkitekter består af 10 tegnestuer i Danmark og Sverige med i alt over 600 ansatte. Heraf arbejder de 45 i Danmark fordelt på kontorer i København og Næstved samt et mindre kontor på Lolland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079