Overvågning – godt eller skidt?
Virksomheder i byggebranchen udstyrer i stigende omfang deres biler med GPS-sendere. Virksomhederne selv ser det som en fordel for de ansatte – fagforbund er mere i tvivl.
Når man har ansatte, der kører rundt på egen hånd og sjældent møder ind på kontoret, er der behov for kontrol, lyder forklaringen.
Hos Dansk Byggeri siger direktør Michael H. Nielsen, at organisationen anbefaler sendere i bilerne, fordi det kan være med til at optimere driften. Han erkender dog, at systemet også kan have en negativ sideeffekt. Det samme påpeger man hos BAT-kartellet:
- Der kan bestemt være positive årsager til at bruge den form for kontrol, men det skal ske i samarbejde med medarbejderne og tillidsfolkene. Der er et element af overvågning i det her, som vi ikke er begejstrede for. Som arbejdsgiver er man nødt til at stole på de ansatte, siger sekretariatschef Gunde Odgaard til Jyllandsposten.
En kæmpe fordel
Jyllandsposten har været i kontakt med flere af de firmaer, der anvender gps-teknologi i deres biler.
Blandt dem er Demskov El i Rødovre, hvor direktør og medejer Bjørn Sørensen fortæller, at udstyret udelukkende har til hensigt at give personalet på hovedkontoret mulighed for at bevare overblikket:
- Hver dag ringer der masser af kunder, der skal have lavet forskellige opgaver. Og da vi dækker hele Storkøbenhavn, er det en kæmpe fordel, at vi sender den vogn, der er tættest på kunden. For hvis der går for lang tid, så vælger de bare et lokalt firma tæt på, siger han til avisen.
Hvad mener du?
Er det i orden, at byggefirmaer udstyrer deres biler med gps-sendere?
Giv dit besyv med i afstemningen til højre for denne artikel.