Bach Gruppen bekræfter ransagninger i mulig svindelsag
Bach Gruppen bekræfter nu, at Københavns Politi onsdag ransagede flere af selskabets adresser. Ransagningerne er led i politiets efterforskningen af mulig dokumentfalsk i en byggesag, Bryggens Bastion på Amager.
– Vi forstår, at besøget relaterer sig til en igangværende efterforskning af dokumentfalsk mod datterselskabet BG Beton, oplyser Bach Gruppen i en mail til redaktionen.
Aktionen onsdag blev gennemført af Københavns Politi i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi kontorer i København, Viborg og Rødby. 13 personer blev afhørt i sagen.
Læs mere: Politi ransager kontorer i hele landet i sag om betonbyggeris dokumentfalsk
Allerede i august iværksatte Bach Gruppen en intern undersøgelse samt efterforskning af BG Beton. Undersøgelsen foretages af eksterne uafhængige eksperter, for at afdække mistanke om snyd med fakturaer, følgesedler og bestillingssedler i forbindelse med en leverance af beton til byggeriet på Amager i 2018.
Fakta: Bryggens Bastion
Bryggens Bastion tæller 125.000 kvm bolig- og erhvervsareal.
Projektet består af otte karréer og to slanke tårne med hhv. 23 og 30 etager (86 og 99 meter).
– Vi samarbejder fuldt og helt med Københavns Politi i sagen, som vi naturligvis tager meget alvorligt. Hver en sten skal vendes, så vi kan få klarhed over, hvad der er foregået og om eventuelle ansvarlige skal stilles til ansvar, skriver Martin Rasmussen, juridisk direktør hos Bach Gruppen, i mailen onsdag.
Teknologisk Institut udtog i juli en boreprøve af bundpladen, som skal testes efter alle kunstens regler. Resultaterne skulle efter seneste udmeldinger foreligge i sidste halvdel af september.
Bryggens Bastion er opført af datterselskabet BG Njalsgade ApS.
BG Beton har siden 2018, hvor problemerne opstod, fået ny ledelse og er ligesom selskabet bag byggeriet BG Njalsgade, delvist ejet af Bach Gruppen A/S.
Undersøgelse: Ingen sikkerhedsmæssig risiko
Sagen udspringer af byggeprojektet Bryggens Bastion på Amager, hvor Bach Gruppen via datterselskabet BG Njalsgade opfører en række boligejendomme – herunder en etageejendom på 86 meter. Undervejs i byggeprocessen blev Københavns Kommune og Bach Gruppen gjort opmærksom på mistanke om, at betonen brugt i fundamentet ved støbning i 2018 var af en anden type end den foreskrevne og den, byggefirmaet har bestilt.
På den baggrund blev der foretaget tekniske undersøgelser. De første delresultat fik Bach Gruppen til at iværksætte yderligere omfattende intern efterforskning af BG Beton og dets nuværende samt tidligere ansatte.
På baggrund af de foreløbige undersøgelser skulle der ikke være nogen sikkerhedsmæssig risiko ved byggeriet og styrken af den benyttede beton. Det er bekræftet af to uafhængige, rådgivende ingeniørfirmaer, der har gennemgået de foreliggende analyser og resultater.
Artiklen er en del af temaet Betonskandalen.