23948sdkhjf

Grønt lys til Farum Bytorv

Byrådet i Furesø Kommune gav i sidste uge tilladelse til, at der kan indgås kontrakt med en konkret tilbudsgiver om udvidelsen af Farum Bytorv.
- Der er grund til glæde og optimisme. Planudvalget har fået banet vejen for en lykkelig afslutning på mange års usikkerhed om bytorvets fremtid. Foreløbig tegner det til et flot projekt, som vil styrke Furesø som en attraktiv handelsby.

Det sagde en glad borgmester Ole Bondo Christensen, da Furesø Byråd, med 20 ud af 21 stemmer, gav grønt lys for at indgå kontrakt med en konkret tilbudsgiver.

Kan de involverede parter blive enige om detaljerne i det projekt, der er udarbejdet, så er vejen banet for en spændende afslutning på mange års usikkerhed om bytorvets fremtid, mener borgmesteren.

Skal spille sammen med Realdania-projekt
Det nuværende butikscenter på Farum Bytorv vil, ud fra de forelagte planer, blive udvidet til mere end det dobbelte. Det vil give mange flere muligheder for at lægge sine indkøb lokalt, samtidig med at det vil kunne tiltrække nye kunder fra nabokommunerne.

Det kommende byggeri ved Farum Bytorv vil blive lagt til rette på en måde, så det nuværende butikscenter kan fungere, stort set, som det plejer. Der lægges op til et tæt samarbejde med centerforeningen i den forbindelse. I hele byggeperioden vil alle parkeringspladser syd for centret og mindst 200 parkeringspladser mod nord for eksempel være tilgængelige for bytorvets kunder.

Hele Farum Midtby gennemgår i øjeblikket en større forvandling på tegnebrættet. Furesø Kommune samarbejder, sideløbende med planerne om udvidelse af bytorvet, med Realdania, om arkitektkonkurrencen ”Farum i udvikling”. Et storstilet projekt for hele midtbysområdet, der også omfatter Bybækgrunden, den østlige del af Farum erhvervsområde, rådhuset i Farum, Farum Kulturhus, Farum Midtpunkt, forbindelsen til stationen, stationsområdet og et område øst for motorvejen.

- Jeg synes, at både byråd og planudvalg kan være stolte af, at årtiers march på stedet og ubeslutsomhed nu er slut. Vi skaber nu grundlaget for, at Farum Bytorv også fremover vil være et attraktivt og levedygtigt center, siger John Ingemann Allentoft, der er formand for kommunens Planudvalg.

Yderligere info om Farum Bytorv på www.furesoe.dk

Læs mere om ”Farum i udvikling” i artiklen Farum som Fremtidens Forstad?
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079