23948sdkhjf

Syv teams skal dyste om byggeri til 640 millioner

Biomedicin får nye rammer på Aarhus Universitet, hvor et nybyggeri på 12.000 m² samt renovering af 14.400 m² er planlagt. Syv arkitektfirmaer er udpeget til konkurrencen.
Topmoderne laboratorier med fokus på bæredygtighed skal være det nye omdrejningspunkt for Aarhus Universitets Institut for Biomedicin.

Efter den indledende prækvalifikation har syv rådgiverteams fået mulighed for at afgive deres bud på, hvordan de biomedicinske forskeres nye lokaler skal se ud.

Det er PLH Arkitekter, Niras, Creo Arkitekter, Arkitektfirmaet C.F. Møller, Kjaer & Richter, Cubo Arkitekter samt Henningson, Durham & Richardson, der skal konkurrere om projektet, som i alt betyder en investering på 643,7 mio. kroner.

Laboratorier og underjordiske stalde
- Med byggeplanerne sætter vi en tyk streg under, at vi er meget ambitiøse med den sundhedsvidenskabelige forskning, der foregår på Aarhus Universitet. Og de nye bygninger er med til at sikre, at vi også langt ud i fremtiden kan tilbyde vores forskere og studerende de bedste faciliteter, fortæller dekan for det sundhedsvidenskabelige hovedområde Health, Allan Flyvbjerg.

Ud over nybyggeri af bl.a. laboratorier og underjordiske stalde til gnavere omfatter planerne også forbedringer af bl.a. undervisningsfaciliteter i eksisterende sundhedsvidenskabelige bygninger i Vennelystparken.

Tidligere på året blev seks biomedicinske institutter lagt sammen til ét som en del af den faglige udviklingsproces på Aarhus Universitet. Og det nye institut er med ca. 450 medarbejdere blandt universitetets største.

- Vi måler os mod de bedste forskningscentre i verden, og det kræver topmoderne faciliteter”, siger institutleder på Institut for Biomedicin, Thomas G. Jensen, der også betoner, at de nye bygninger samtidig vil gøre instituttet mere attraktivt som studiested og som arbejdsplads for både danske og internationale topforskere og ph.d.-studerende.

Hele projektet forventes færdiggjort i 2016.

Fakta
• Nybyggeri: 12.300 m²; heraf godt 8.300 m² laboratoriebygninger over jorden samt 4.000 m² underjordiske anlæg. De nye bygninger skal passe ind i Aarhus Universitets karakteristiske arkitektur.

• Renovering af 14.440 m²; bl.a. undervisningslokaler og administrative faciliteter.

• Økonomisk ramme: 643,7 mio. kroner excl. moms.

• Arkitektkonkurrencen afgøres i juni 2012. Den forventede ibrugtagning er foråret 2016.

Se konkurrenceprogrammet på www.health.au.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094