23948sdkhjf

Aart Architects skal tegne ”Skolen ved Søerne”

I samarbejde med Tækker Rådgivende Ingeniører og Active City Transformation har Aart Architects vundet konkurrencen om Skolen ved Søerne på Frederiksberg.
Aart har gennem de seneste år udviklet flere innovative læringsmiljøer og skal nu overføre sine mange erfaringer til Skolen ved Søerne på Frederiksberg, der ud- og ombygges over de kommende år.

Frederiksberg Kommune fremhæver i dommerbetænkningen, at det vindende team har skabt en skolebygning med klare funktionelle og organisatoriske kvaliteter, som går dialog med det smukke område ved søerne og skaber overbevisende sammenhæng mellem den nye og eksisterende skolebygning.

Det kommer bl.a. til udtryk i de terrasserende tema-terrasser, der åbner den nye tilbygning mod omgivelserne, samtidig med at facaden i strækmetal og det orange indsnit ved hovedindgangen skaber et markant, ungdommeligt udtryk.

Fællesskabet i fokus
For Aart Architects er trivsel og tryghed en forudsætning for et godt læringsmiljø. Partner Torben Skovbjerg forklarer, at den nye tilbygning derfor er bygget op omkring et fælles samlingsområde, der ved at ligge i spændingsfeltet mellem det nye og det gamle skaber et socialt tyngdepunkt i hjertet af skolen.

For at fremme fællesskabet er udearealerne derudover bundet sammen via et uafbrudt forløb, der rejser sig fra den eksisterende skolegård op til den nye hævede skolegård og videre op langs tema-terrasserne til skolens øverste etage.

- Udeopholdsarealerne har været et afgørende designparameter i vores ønske om at motivere til fællesskab. Trods den begrænsede plads i den indre by har vi således søgt at skabe gode og fleksible udearealer. Det kommer fx til udtryk i den hævede skolegård og de terrasserende tema-terrasser, der ikke alene skaber en tæt kontakt mellem inde og ude, men faktisk tilfører skolen mere udeareal, forklarer Torben Skovbjerg.

Stor erfaring med undervisningsbyggeri
Aart har stor erfaring med at udvikle innovative læringsmiljøer. Tegnestuen har netop afleveret et projektforslag til Teglaskolan i Skara i Sverige, og så sent som den 30. august indviede tegnestuen Inspiria Science Center i Sarpsborg i Norge, der bruger arkitekturen som et markant branding-ikon til at styrke unges interesse for de naturvidenskabelige fag.

Dertil kommer Skagen Skipperskole på Skagens historiske havnefront og VUC Sønderjylland på Haderslevs havnefront. VUC Sønderjylland skaber rammer for fremtidens digitale læringsmiljø og blev tidligere på året nomineret til en af verdens mest prestigefyldte arkitekturpriser inden for undervisningsbyggeri, WAN Awards Educational Sector 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098