23948sdkhjf

Effektiv drift og vedligehold i højden

Hængende i reb og seler har Rebteknikeren ApS løst håndværkeropgaver på mange af landets højeste og mest fremtrædende bygningsværker. Rebteknikkens stadig stigende popularitet skyldes, at arkitekter, ingeniører og entreprenører for alvor har fået øjnene op for den store fleksibilitet og økonomiske gevinst, som metoden medfører.

Rebteknik er godkendt af Arbejdstilsynet til højdearbejde og gør det muligt at bevæge sig frit rundt på bygninger med vanskelige adgangsforhold. De fleste små og mellemstore opgaver kan løses ved hjælp af rebteknik, og dermed undgår man dyre omkostninger forbundet med traditionelle arbejdsmetoder som stilladser, lifte og gondoler.

Når rebteknik kører på skinner

Det er dog ikke kun i byggeriets udførelsesfase, at rebteknik er et effektivt og økonomisk rentabelt alternativ. Det gælder også i forbindelse med den efterfølgende drift og vedligehold – en proces, der kan fremmes ved hjælp af et nyudviklet skinnesystem, som Rebteknikeren er eksklusiv forhandler og installatør af. Skinnerne muliggør, at erhvervsklatrerne ikke blot kan bevæge sig vertikalt som normalt, men også horisontalt henad bygningen via såkaldte rollers.

”Systemet giver os endnu større mobilitet, hvilket betyder, at vi kan løse opgaverne hurtigere. Mindre arbejdstid er ensbetydende med lavere udgifter for bygherre, og løsningen sparer også udgiften til gondoler, som generelt er ildeset, fordi de koster mange penge i indkøb, installation, drift og vedligehold. Vores alternativ er derfor blevet mødt med stor begejstring fra de ansvarlige for driften af bygninger, fortæller Jacob Vestervang, adm. direktør hos Rebteknikeren ApS.

Velegnet til atrier

Rebteknikeren har allerede installeret det innovative skinnesystem på adskillige prominente byggerier – blandt andet i Carlsberg Byen, hvor skinnerne også benyttes til indendørs drift og vedligehold af atrier.

”Hvis man har at gøre med et atrium midt i en bygning, kan det være meget vanskeligt – eller direkte umuligt – at få en lift indenfor. Vælger man i stedet at installere skinneløsningen, kan vi nemt og effektivt hjælpe med vinduespolering, fuge- eller malerarbejde”, forklarer Jacob Vestervang og fortsætter:

”Skinnerne kan monteres enten i loftet eller på væggen og fremstilles i alle farver, så de kan integreres i den eksisterende arkitektur og ikke er skæmmende for bygningens æstetik. Desuden kan systemet eftermonteres, hvis ikke det er tænkt ind i byggeriet fra start, udtaler han til slut. 

HER HAR REBTEKNIKEREN ARBEJDET:

Amager Bakke, Amagerværket, Axel Towers, Charlottetårnet, Carlsberg-siloen, Hotel Clarion, Nordbro, Operaen, Rigshospitalet, Tietgenkollegiet, Tivoli Hotel, Vestforbrændingen og Ørestad Gymnasium.

DEM HAR REBTEKNIKEREN SAMARBEJDET MED:

Entreprenører: A. Enggaard, Adserballe & Knudsen, ARPE & KJELDSHOLM, CASA, CG Jensen, Elindco, Enemærke & Petersen, Hoffmann, Jorton, Kemp & Lauritzen, KPC, MT Højgaard, NCC og ZÜBLIN.

Arkitekter: ARKITEMA, COBE, KANT og Lundgaard & Tranberg

Læs mere på www.rebteknikeren.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047