23948sdkhjf

Assens’ gamle rådhus bliver ”byens dagligstue”

Jagten er sat ind på de arkitekter, der skal slå de kreative streger til et multitek - et moderne bibliotek og kulturelt mødested - i Assens’ tidligere rådhus på Willemoesgade. Foran bygningen skal samtidig etableres en ny, aktiv havneplads, der skal vende byen mod vandet og bidrage til en levende bymidte. Assens Kommune og Realdania har i alt afsat 20 mio. kr. til projektet. 

Udbuddet kommer i forlængelse af, at Assens byråd sidste år vedtog en udviklingsplan for Assens by, skriver Assens kommune i en pressemeddelelse. 

– Første handling i realiseringen af udviklingsplanen for Fremtidens Assens, er dannelsen af et nyt aktivt havnebyrum omkring Willemoesgade, der genskaber forbindelsen mellem den smukke indre købstad og det levende, oplevelsesrige havnemiljø, med en ambition om at tiltrække følgeinvesteringer, og løfte den videre byudvikling på havnen og i midtbyen, siger borgmester Søren Steen Andersen i pressemeddelelsen. 

Interesserede rådgivere kan ansøge om at blive prækvalificerede frem til den 24. april, hvorefter en bedømmelseskomité vil udvælge tre teams, der skal udarbejde idéoplæg og byde på projektet i et udbudsforløb. 

”Byens dagligstue”
Assens Bibliotek flytter fra dets nuværende placering til multiteket, hvor de klassiske biblioteksaktiviteter tænkes sammen med læring, kunst og kultur. For at gøre området attraktivt til en større gruppe end den traditionelle biblioteksbruger skal der blandt andet også være caféområde og multimediezone. 

Multiteket skal også fungere som ”byens dagligstue”, hvor man kan læse dagens avis med en kop kaffe, opholde sig imens man venter på bussen, finde en stille studieplads og meget mere. 

Det tidligere rådhus’ samlede bygningsareal er på 2.775 kvm, og der er omtrent halvdelen – cirka 1.250 kvm – af bygningen, der i denne omgang skal ombygges til multitek. 

Ny havneplads skal binde havn og by bedre sammen
Hvad angår den nye havneplads er det overordnede mål at skabe et centralt og aktivt knudepunkt og forbedre forbindelsen mellem den indre købstad og havnemiljøet. 

Derudover skal der være en tydelig arkitektonisk og funktionel sammenhæng mellem havnepladsen og multiteket, og det skal tænkes ind, at de events, der allerede nu finder sted i havneområdet, fremover skal have gavn af den nye havneplads. 

Den kommende havneplads bliver - i modsætning til nu - fri for trafik, idet Søndre Ringvej bliver omlagt, som en del af åbningstrækket. Den del står Assens Kommune selv for at gennemføre.

Fakta: Fremtidens Assens

I foråret 2018 blev Assens Kommune en del af Realdanias projekt ”Hovedbyer på forkant” og fik støtte til at lave en udviklingsplan for Assens by. Åbningstrækket, der handler om at etablere en ny havneplads, et moderne samlingssted med bibliotek og andre aktiviteter – et multitek – og byggemuligheder for private investorer, blev vedtaget af Byrådet i februar 2019. Efterfølgende søgte Assens Kommune Realdania om støtte til åbningstrækket – og fik tilsagn om 10 mio. kr. i støtte mod egenfinansiering på samme beløb. 

Projektet ’Fremtidens Assens’ er en udviklingsplan for Assens by, som blev vedtaget af Byrådet i juni 2019. Målet med udviklingsplanen er at fastholde og tiltrække borgere, turister, erhvervsdrivende og investorer ved at udvikle byen og vende byen mod vandet.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094