Danmarks første håndværkskollegie har fundet sin vinder
Fakta: BRFfondens Håndværkskollegie Bygherre: BRFfonden |
Cubo er sammen med Danø Arkitektur, Schønherr, Tri-Consult, Brdr. Thybo og Ejner Olesens Eftf. udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen om BRFfondens nye håndværkskollegium i Horsens. Det skriver Cubo på sin hjemmeside.
Projektet, der opføres på de tidligere godsbanearealer centralt i Horsens, omfatter kollegieboliger, værkstedsfaciliteter og fællesarealer, der tilsammen vil udgøre et helt særligt studiemiljø til håndværkselever.
Fonden havde indbudt tre teams til at byde på opgaven og den endelige udvælgelse fandt sted efter præsentation af de forskellige løsningsforslag.
Håndværkskollegiet er det første af sin slags herhjemme, og byggeriet i Horsens er det første af BRFfondens foreløbige tre håndværkskollegier.
I dommerbetænkningen lyder det blandt andet: ”Bebyggelsens tre elementer udtrykker sig som en samlende helhed, men nuanceret med hvert sit udtryk. Boligerne fortæller om det private liv, om tilhørsforhold og om fællesskaber i et imødekommende og tryghedsskabende sprog. Der er valgt gode hævdvundne materialer, der bliver smukkere ved brug og som samtidigt fortæller om godt byggeri, om bl.a. murværket og snedkerkulturens fascinerende verden. Skalaen og den rumlige variation er tilpasset livet i og mellem husene.” |
Byggeriet er til unge som tager en håndværksmæssig uddannelse primært indenfor byggeri. Kollegierne skal medvirke til at styrke respekten og et positivt image omkring håndværksfagene og tiltrække flere unge til uddannelserne.
BRFfonden har et højt ambitionsniveau for Håndværkskollegierne både i forhold til de fysiske rammer, som skal demonstrere dansk byggeskik og arkitektur på højeste niveau, men også i forhold til de faciliteter, der tilbydes, den måde kollegiet organiseres på og den hverdagskultur, det skal være rammen omkring. Kollegiet vil således fungere som et levende katalog i gode løsninger, både håndværksmæssigt, arkitektonisk og materialemæssigt.
Håndværkskollegiets grundidé henter inspiration i fortidens fag-højskoler kombineret med elementer fra nutidens højskoler; med dannelse og interessefællesskab i centrum.
En endelig model for kollegiet bliver præsenteret senere på foråret.