23948sdkhjf

Jobtal: - De næste måneder bliver blodrøde

Ifølge Danmarks Statistik, var der i januar med 2.803.500 før første gang i danmarkshistorien over 2,8 millioner personer med lønmodtagerjob i Danmark. Og zoomer man ind på bygge- og anlægsbranchen, så var 2020 faktisk også startet hæderligt med et plus på godt 300 lønmodtagere.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Byggeriet havde tydeligvis lagt op til en blød landing i løbet af 2020. Men med indtoget af ”coronomics” bliver det nu desværre uundgåeligt en hård landing i stedet, siger Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg.

- Ingen brancher går fri, når der er tale om så stort et – forhåbentlig midlertidigt – efterspørgselschok. Blandt andet vil erhvervsbyggeriet dykke, men også renoveringsmarkedet kommer til at lide under at mange privatkunder sætter renoveringer i stå, og handelsaktiviteten på boligmarkedet bremser op, i hvert fald nogle måneder.

Blodrøde udsigter

Torsdag præsenterede regeringen den seneste af flere hjælpepakker til erhvervslivet, som har fået tilsagn om tilskud for knap 60 mia. kroner allerede.

Så selv om virkeligheden i dag er en anden end den, man kan aflæse af tallene fra Danmarks Statistik, så kan januar-fremgangen alligevel skabe grobund for en vis optimisme for fremtiden.

- Den kendsgerning, at vi havde en rekordhøj beskæftigelse før coronakrisen er nyttig på to måder. For det første, jo bedre udgangspunktet på arbejdsmarkedet var før corona, jo mere har vi at give af, når der nu drosles ned. Og for det andet, er det netop den høje deltagelse på arbejdsmarkedet, inklusiv for seniorer, der er blandt de vigtigste årsager til vores sunde offentlige finanser, siger Bo Sandberg, før han tilføjer:

- Men misforstå mig ikke, de næste måneder bliver uundgåeligt blodrøde på arbejdsmarkedet og i dansk økonomi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094