23948sdkhjf

Østarbejderne strømmer til Danmark

Siden 2008 er antallet af voksne fra de ti nye EU-lande i Østeuropa vokset med 69 %. I byggeriet skønnes det, at der er kommet 5.000 til i løbet af det seneste år.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af voksne fra de ti nye EU-lande i Østeuropa er steget fra 25.431 i 2008 til 43.078 i 2011.

Dermed kan myten om, at krisen fik mange til at vende hjem, godt aflives, mener arbejdsmarkedsforsker Jens Arnholtz fra Københavns Universitet. Til 3f.dk siger han:

- Selvom vi har en krise her, er det ingenting at regne for nogle af landene i Østeuropa. For eksempel i de baltiske lande er det helt forfærdeligt. Lønninger er dykket, og de har mistet rigtig mange job, fortæller Jens Arnholtz.

De nye tilflyttere kommer især fra Polen, Rumænien og Litauen. Hos Dansk Byggeri vurderer seniorøkonom Finn Bo Frandsen, at der på bare et år er kommet 5.000 flere østarbejdere til alene i byggeriet, som nu skønnes at beskæftige ca. 15.000.

- Mange tager herop midlertidigt, men tænker så, at der ikke er noget at vende tilbage til. Her er der er en fremtid for deres børn og muligheder for et godt job, siger Jens Arnholtz til 3f.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094