23948sdkhjf

20 plejeboliger i Nyborg

Arkitema har tegnet Andelsboligforeningens Sprotoftens nye bofællesskab, institutionen Jagtenborg i Nyborg.
Byggeriet af bofællesskabet Jagtenborg er nu nået så langt, at der blev fejret rejsegilde den 13. oktober.

Baggrunden for byggeriet findes i kommunalreformen. Da Nyborg Kommune efter kommunesammenlægningen overtog bostedet Gl. Vindingevej fra Fyns Amt, stod det hurtigt klart, at de fysiske rammer ikke var tidssvarende. Derfor blev det besluttet at bygge en ny institution samt fusionere Gl. Vindingevej med støttecenteret Enebærvej i Ørbæk og samtidig udvide antallet af pladser fra 16 til 20.

1.900 m² bofællesskab
Bofællesskabet er opdelt i fire adskilte boligenheder, der alle hægter sig på et fællesområde i centrum. Hver boligenhed rummer fem boliger. Fællesområdets faciliteter danner naturlige omdrejningspunkter for beboernes indbyrdes kontakt og samvær med personalet. Fra fællesområdet kan beboerne igennem store vinduer se ud mod grønne omgivelser og mod atriumgården.

Projektsummen for Jagtenborg, som omfatter både boliger og fællesarealer, er 33 mio. kr. Nyborg Kommunes bidrag er 7,7 mio. kr. Byggeriet er på 1.900 m² fordelt med 1421 m² boliger og 477 m² fællesarealer.

Projektets bygherre er AB Sprotoften, Nyborg. Arkitektfirmaet bag er Arkitema, landskabsarkitekt er Arkitema K/S mens ingeniør på projektet er OBH ingeniører Odense. Projekteringen blev påbegyndt i efteråret 2010 med byggeopstart i foråret 2011.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094