23948sdkhjf

Energivirksomheder i Dansk Byggeri går sammen

En række virksomheder i Dansk Byggeri, som sælger og installerer produkter inden for vedvarende energi, er gået sammen i en interessegruppe – VE-Byg.
Formålet med VE-Byg er først og fremmest at sikre, at virksomhederne bliver hørt i debatten om løsninger på området:

- Med de nye politiske vinde, der blæser i øjeblikket, er det vigtigt hurtigt at gøre sig gældende i debatten om VE-løsninger. Og der skal fokuseres på at gøre disse løsninger så ukomplicerede som muligt for alle parter - lige fra materialeproducent, håndværkere, rådgivere til forbrugere, siger Niels Moestrup, formand for den nye interessegruppe.

Vil engagere sig politisk
VE-Bygs fokus vil være på decentrale løsninger som tekniske anlæg og bygningskomponenter, der optimerer energiprofilen af bygningen. Det vil sige alt lige fra varmepumper, solceller, solpaneler over i isolering, vinduer, klimaskærmsløsninger og andre tiltag.

Samtidig skal gruppen være et forum for videndeling for VE-interessenter. Og deklarering og certificering af relevante produkter vil også være på dagsordenen.

- Et vigtigt område er uddannelse af personer, som enten rådgiver eller installerer energi-komponenter. Det gælder nemlig om at mindske kompleksiteten for alle interessenter og brugere, fremhæver Niels Moestrup og fortsætter:

- VE-Byg vil også engagere sig politisk for at påvirke rammebetingelserne for branchen, hvor klimarigtige løsninger og vedvarende energi kommer højt på dagsordenen de kommende år.Den nye interessegruppe vil i den nærmeste fremtid afholde et opstartsseminar, der har til formål at samle flere interessenter og dermed flere gode input til gruppens fremtidige arbejde. I forlængelse heraf vil der blive udarbejdet en drejebog for VE-Byg.

Fakta
Onsdag d. 12. oktober holdt interessegruppen VE-Byg stiftende generalforsamling. Dermed er det nu muligt at samle alle gode kræfter i én og samme forening.

På det stiftende møde var der repræsentanter fra virksomheder og entreprenører, der sælger og installerer VE produkter, samt repræsentanter fra interessegrupper og brancheforeninger.

Den nye bestyrelse består af formand Niels Moestrup (Næstformand i Træsektionens bestyrelse), Niels Heidtmann (Træsektionen), Uffe Dalmose (Industrisektionen), Jens Sørensen (Industrisektionen), Allan Laursen (Nyhussektionen).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085